Un desert usor pentru inceputul saptamanii. Ananasul este un fruct pe care l-am tot ocolit. Imi placea dar doar din compot, dar am descoperit ca crud este si mai delicios. Foarte dulce, zemos si aromat.Trebuie sa stim sa il alegem. Este copt daca frunze mici din interiorul manunchiului de frunze se smulg cu usurinta.
Alege ananasul pentru ca acest fruct contine:
– bromelaina (enzima digestiva), triptofan (aminoacid care combate stresul), serotonina, betacaroten, vitamine (vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E), saruri minerale (continand potasiu, magneziu, fier, zinc, mangan, calciu, iod, cupru).
Ce iti trebuie pt 2 portii (poza 1):
– 300 gr iaurt
– 300 gr ananas
– 1 banana
– miere (optional)
Plan de lucru:
– Pentru inceput, curatam ananasul si apoi il taiem cubulete. La fel procedam si cu banana. Apoi punem in blender iaurtul si fructele taiate (poza 2). Se poate adauga si miere, daca doriti sa fie mai dulce. Punem blenderul sa isi faca treaba.
– Savurati! (poza 3)
Timp de preparare: 10 minute
Emily
februarie 27, 2012 @ 18:31
shake-ul acesta e preferatul meu! Imi place tare mult combinatia cu ananas! Seara frumoasa!
hapleablog
februarie 27, 2012 @ 20:28
Si noi am fost placut surprinsi de gustul delicios al acestui shake.
DiaMar bucataria galbena
februarie 27, 2012 @ 19:09
Ananasul imi place foooooarte mult.Combinatia pe care ai facut-o este super.O seara buna.
hapleablog
februarie 27, 2012 @ 20:28
Merci frumos.O seara placuta si tie.
zilahi adela
februarie 27, 2012 @ 19:35
Imi place ananasul! Un shake minunat, plin de vitamine! O seara placuta!
hapleablog
februarie 27, 2012 @ 20:04
Ms la fel!
TeoBucatar
februarie 27, 2012 @ 21:12
Buna o portie de serotonina oricand:)Si cu gustul asta merge de minune!
Haplea
februarie 28, 2012 @ 17:47
Da delicios intr-adevar.
alexander
februarie 28, 2012 @ 06:44
o reteta de Post se poate? 😛
hapleablog
februarie 28, 2012 @ 17:35
Da. In curand, supa crema de linte
Simona
februarie 28, 2012 @ 07:01
Ce-mi plac combinatiile cu iaurt, pe care le faci tu… Foarte fain arata si acesta! Cat despre ananas… o varianta foarte delicioasa a ananasului este copt la cuptor, intreg, servit caldut!
Haplea
februarie 28, 2012 @ 17:47
Minunata ideea!Merci.
Antonina
februarie 28, 2012 @ 10:12
Mie mi-e frica sa combin ananasul cu iaurt;) Da banana cu iaurt e pe placul meu clar !
hapleablog
februarie 28, 2012 @ 17:35
Poti sa le combini fara grija. Am probat
stefan
februarie 28, 2012 @ 11:30
Da cu ananas la conserva nu e ok?Binenteles scurs cat de cat.
hapleablog
februarie 28, 2012 @ 16:33
Ba da, e ok 🙂