Unii mănâncă mici cu bere Stela
Alții prăjitură cu ricotta și nutella
Nu fac reclamă, vă salut cu stimă,
Ca Mircea Diaconu, n-am găsit altă rimă.
INGREDIENTE
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 150 gr zahar tos
- 250 gr ricotta
- 5 linguri de nutella
PLAN DE LUCRU prajitura cu ricotta si nutella
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat”.
- mixam restul de zahar cu galbenusurile, pana cand acestea isi dubleaza volumul. Apoi adaugam ricotta si mixam pana se incorporeaza complet. Incorporam si faina tot cu mixerul.
- Treptat adaugam albusurile peste galbenusuri si omogenizam cu spatula.
- intindem compozitia intr-un vas termorezistent (30×25 cm), tapetat cu hartie de copt sau uns cu unt. Adaugam palcuri de nutella, apoi uniformizam cu ajutorul unei scobitori.
- bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru apoximativ 40 de minute, pana se rumeneste apoi lasam sa se raceasca in cuptor.
- pofta buna la prajitura cu ricotta si nutella!