Haplea ureaza LA MULTI ANI tuturor Andreilor si Andreelor, oferindu-le o felie din aceasta prajitura dulce-racoritoare.
Ce iti trebuie (poza 1):
Pentru aluat:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– zahar vanilat
Pentru crema de lamaie (poza 7)
– 2 oua
– 200 ml suc de lamaie
– 1 lingura amidon
– 200 gr unt (topit)
– 1 cutie lapte condensat (397 gr DeLatte)
– 1 pliculet gelatina
Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma (poza 2). Frecam galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat (poza 3)
– Incorporam cu o spatula de silicon galbenusurile peste albusuri. (poza 4) Treptat adaugam si faina (poza 5). Punem compozitia intr-o forma unsa cu unt (diametrul 26 cm) (poza 6) Lasam la cuptor pentru circa 30 minute pana trece testul scobitorii (poza 13).
– Pregatim ingredientele pentru crema (poza 7). Lasam gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa rece (poza 8 ).
– Intre timp topim untul (poza 9), apoi punem vasul cu untul topit pe baie de apa si adaugam ouale (poza 10 ). Amestecand cu telul, adaugam sucul de lamaie, laptele condesat si amidonul (poza 11). Lasam pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pana se formeaza crema (poza 12).
– Asezam crema peste blat. Lasam la racit circa 3-4 ore, apoi ornam cum dorim (poza 14). Pofta buna (poza 15).
-Am mai oprim ceva crema si am pus in forme, am lasat la racit apoi am servit cu sos de ciocolata (poza 16)
Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 16 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Laura Nechita
noiembrie 30, 2012 @ 12:43
Arata minunat!
Simona
noiembrie 30, 2012 @ 15:48
Ce prajitura racoritoare…
DiaMar bucataria galbena
noiembrie 30, 2012 @ 18:37
Aromata si racoritoare.Imi place foarte mult lamaia,asa ca am sa incerc si eu crema.
pansy
decembrie 1, 2012 @ 00:00
e o prajiturica tare buna,intr-adevar!
Poliana
decembrie 1, 2012 @ 14:33
E grozava, imi place mult!
adela zilahi
decembrie 1, 2012 @ 19:47
Imi place crema de lamaie si imi place prajitura ta!!
Mandala
decembrie 2, 2012 @ 07:47
Doar cei sarbatoriti pot manca :))
Retetegg
decembrie 3, 2012 @ 20:09
Arata foarte bine, delicioasa! Eu nu-s Andreea dar o felie tot as papa 😀
Timea
decembrie 4, 2012 @ 07:01
Ce frumos arata!
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:53
Merci frumos!
The Wandering Oltean
decembrie 4, 2012 @ 19:32
Foarte bine arata!
Tincuta Clocotici
decembrie 5, 2012 @ 08:52
Imi place mult felul tau de a prezenta retetele: clar, ordonat, cu toata informatia necesara. Bravo! Si unde mai pui ca toate retetele mi se par interesante si multe dintre ele le-am facut si sunt foarte bune. Le recomand tuturor, Un salut.
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:49
Multumesc frumos pentru mesajul transmis!O seara minunata cu Mos Nicolae incarcat!
Ana
decembrie 5, 2012 @ 13:46
Ne ispitesti rau de tot. Cu prima ocazie, va fi incercata la mine in bucatarie.
ikka68
decembrie 5, 2012 @ 15:41
Delicioasa!!
Andreea
decembrie 7, 2013 @ 22:25
Intradevar este deosebita aceasta reteta. Pe langa aspectul superb si apetisant pe care-l are, imi place foarte mult aroma pe care o da lamaia. Mai ales, in perioada asta cand mananci foarte multe bunatati gustoase, dar grele pentru stomac, o asemenea prajitura este perfecta, isi face loc chiar daca esti satul. Te revigoreaza!