varza cu berbecut poza final

VARZA CU BERBECUT SI ROSII INTREGI

Mi-a povestit mie o barză
Că s-a contrazis c-un struț
Cum că o rață pe varză
Nu-i așa bună ca un berbecuț

INGREDIENTE

  • 1 cutie rosii intregi (am folosit de la Sun Food)
  • 1 varza medie
  • 500 gr pulpa de berbecut
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • boia dulce, boia iute
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper boabe

varza cu berbecut poza 1

PLAN DE LUCRU varza cu berbecut

  1. Primul pas in a gati varza cu berbecut este sa taiem varza fideluta.
  2. Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sarevarza cu berbecut poza 2Adaugam carnea taiata cubulete varza cu berbecut poza 3Acoperim cu apa si lasam la fiert circa 30 minute varza cu berbecut poza 4
  3. Adaugam apoi varza  varza cu berbecut poza 5 acoperim cu apa (daca este necesar). Lasam aproximativ 30 minute sa se inmoaie bine varza, apoi adaugam rosiile varza cu berbecut poza 6Condimentam dupa gust si adaugam foi de dafin, piper boabe si sare.
  4. Lasam pe foc scazut pana cand se fierb si varza si carnea (pentru inca aproximativ o ora).
  5. Poftiti la varza cu berbecut !!! varza cu berbecut poza 7

Varza furajera este saraca in calorii, dar bogata in fribre si nu contine grasimi. Mai mult, contine mai mult fier decat o cantitate echivalenta de carne si mai mult calciu decat laptele.
Zoe Harcombe, cercetator pe nutritie si obezitate, spune ca leguma este bogata si in vitaminele A, C si K. Specialistul a amintit ca vitamina A este buna pentru sanatatea ochilor, vitamina C pentru sistemul imunitar, in timp ce vitamina K este esentiala pentru coagularea sangelui. Mai mult, spune Harcombe, varza creata contine si zinc, care ajuta corpul in lupta cu infectiile.
Alti experti au descoperit ca leguma respectiva reduce nivelul colesterolului, protejeaza organismul de cancer si scade inflamatia, cauza multor boli cronice, a scris ziare.com.


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 730 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010