Nu ţii post, dar fără carne
Să mănânci ai vrea să-ncerci.
Haplea are pentru tine
O plăcintă cu ciuperci.
INGREDIENTE pentru foi de placinta
- 400 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- 200 ml lapte caldut
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 1 praf de sare
pentru umplutura
- 1 kg ciuperci
- 200 gr cascaval razuit
- 4 oua
- 2 cepe tocate marunt
- sare, piper, boia dulce
- 3 linguri pesmet sau gris
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
PLAN DE LUCRU
- amestecam faina cu drojdia, apoi adaugam oul si framantam
- adaugam pe rand laptele caldut, apoi uleiul incalzit, praful de sare si framantam pana obtinem cocaLasam la crescut la cald pana isi dubleaza volumul (40-50 de minute).
- Intre timp pregatim umplutura: curatam apoi taiem in bucati ciupercile, le adaugam in apa clocotita pentru 5-7 minute apoi le lasam la scurs.
- Punem la calit ceapa apoi adaugam ciupercile scurse de apa si le calim impreuna circa 10 minute. Condimentam
- Intr-un vas batem cele 4 oua, adaugam cascavalul razuit amestecul de ciuperci si gata umplutura.
- Aluatul crescut il impartim in doua si intindem doua foi de dimensiunea tavii pe care o folosim (diametru 35 cm). Intindem cu sucitorul 2 foi
- Ungem tava cu ulei sau unt. Asezam prima foaie presaram pesmet sau gris apoi acoperim cu umplutura de ciuperci
- Acoperim cu cea de-a doua foaie de placinta (poza 13), turnam oul batut impreuna cu cele 2 linguri de lapte
- Lasam la cuptorul incins (la 180 grade) pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste.
- pofta buna!
DiaMar bucataria galbena
noiembrie 17, 2013 @ 00:03
O bunatate de placinta!
Magda Adina
noiembrie 26, 2013 @ 10:07
Din palcinta asta zau ca as manca jumatate de tava !!! 🙂
Maria
iulie 17, 2015 @ 13:57
Sigur o s-o fac si eu, dar am doua intrebari : 1) de ce trebuie sa oparim ciupercile ? si
2) Doar le tinem in apa clocotita 5-7 minute, sau le fierbem 5-7 minute ?
In eventualitatea unui raspuns, multumesc !
hapleablog
iulie 21, 2015 @ 21:15
Ciupercile se baga direct in apa clocotita pentru 5-7 minute ca sa nu `isi mai lase apa` dupa aceea. Spor la gatit 🙂