PLACINTA CU CIUPERCI

Nu ţii post, dar fără carne
Să mănânci ai vrea să-ncerci.
Haplea are pentru tine
O plăcintă cu ciuperci.

INGREDIENTE pentru foi de placinta

  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 1 praf de sare

placinta cu ciuperci poza1

pentru umplutura

  • 1 kg ciuperci
  • 200 gr cascaval razuit
  • 4 oua
  • 2 cepe tocate marunt
  • sare, piper, boia dulce
  • 3 linguri pesmet sau gris

placinta cu ciuperci poza4pentru uns deasupra

  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. amestecam faina cu drojdia, apoi adaugam oul si framantam placinta cu ciuperci poza2
  2. adaugam pe rand laptele caldut, apoi uleiul incalzit, praful de sare si framantam pana obtinem cocaplacinta cu ciuperci poza3Lasam la crescut la cald  pana isi dubleaza volumul (40-50 de minute).
  3. Intre timp pregatim umplutura: curatam apoi taiem in bucati ciupercile, le adaugam in apa clocotita pentru 5-7 minute apoi le lasam la scurs.
  4. Punem la calit ceapa placinta cu ciuperci poza6apoi adaugam ciupercile scurse de apa placinta cu ciuperci poza7si le calim impreuna circa 10 minute. Condimentam placinta cu ciuperci poza8
  5. Intr-un vas batem cele 4 oua, adaugam cascavalul razuit placinta cu ciuperci poza5amestecul de ciuperci si gata umplutura.
  6. Aluatul crescut placinta cu ciuperci poza9il impartim in doua si intindem doua foi de dimensiunea tavii pe care o folosim (diametru 35 cm). Intindem cu sucitorul 2 foi placinta cu ciuperci poza10
  7. Ungem tava cu ulei sau unt. Asezam prima foaie placinta cu ciuperci poza11presaram pesmet sau gris placinta cu ciuperci poza12apoi acoperim cu umplutura de ciuperci placinta cu ciuperci poza13
  8. Acoperim cu cea de-a doua foaie de placinta (poza 13), turnam oul batut impreuna cu cele 2 linguri de lapte placinta cu ciuperci poza14
  9. Lasam la cuptorul incins (la 180 grade) pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste. placinta cu ciuperci poza15
  10. pofta buna! placinta cu ciuperci poza16

 


4 Comments
DiaMar bucataria galbena

noiembrie 17, 2013 @ 00:03

Reply

O bunatate de placinta!

Magda Adina

noiembrie 26, 2013 @ 10:07

Reply

Din palcinta asta zau ca as manca jumatate de tava !!! 🙂

Maria

iulie 17, 2015 @ 13:57

Reply

Sigur o s-o fac si eu, dar am doua intrebari : 1) de ce trebuie sa oparim ciupercile ? si
2) Doar le tinem in apa clocotita 5-7 minute, sau le fierbem 5-7 minute ?
In eventualitatea unui raspuns, multumesc !

hapleablog

iulie 21, 2015 @ 21:15

Reply

Ciupercile se baga direct in apa clocotita pentru 5-7 minute ca sa nu `isi mai lase apa` dupa aceea. Spor la gatit 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020