Broccoli este o leguma cunoscuta inca din timpul Imperiului Roman. Numele sau englez deriva din italienescul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si saraca in calorii. (sursa: sanatate.acasa.ro)
Ce iti trebuie pentru o tava diametru 30 cm (poza1):
Pt aluat:
– 250 gr faina (am folosit Titan)
– 1/2 pliculet de drojdie uscata Dr. Oetcker
– 1 praf sare
– apa calduta (aproximativ 150 ml)
Pt umplutura:
– 200 gr buchetele de broccoli
– 100 grame cascaval
– 100 gr gorgonzola
– 100 gr ciuperci
– condimente ( curry, oregano, busuioc uscat)
– 2 linguri bulion
Plan de lucru:
– facem mai intai coca asa cum am invatat (CLICK AICI), iar apoi o lasam la crescut la caldura 30 min.
– Intre timp, spalam bine ciupercile apoi le taiem in patru (poza 2).
Punem apa la fiert, iar cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam ciupercile taiate si buchetelele de broccoli (poza 3) si lasam sa fiarba 7 minute.
– Aluatul crescut il intindem in tava (unsa cu ulei) (poza 4), apoi il ungem cu bulion si presaram condimentele (poza 5). Adaugam ciupercile si broccoli scurse bine (poza 6), apoi presaram cascavalul si bucatile de gorgonzola (poza 7)
– bagam la cuptorul bine incins la 180 grade, aproximativ 20 de minute (poza 8 )
– pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
coco
decembrie 9, 2012 @ 08:09
nu prea ma dau in vant dupa broccoli 🙂 , dar merge !
Gabitza
decembrie 9, 2012 @ 09:45
Ce bine arata!!! Mi-e pofta!!!
Mugur Ionescu
decembrie 9, 2012 @ 10:58
Arata foarte bine! Gorgonzola… delicioasa!
Dohotariu-Avram Alina
decembrie 9, 2012 @ 13:15
Nu am făcut niciodată pizza cu broccoli și gorgonzola, dar cred că e bună și hrănitoare.
producton
decembrie 9, 2012 @ 14:15
Am mancat in Italia. Este geniala aceasta pizza.
DiaMar bucataria galbena
decembrie 9, 2012 @ 22:55
Tare bine mai arata!
Poliana
decembrie 10, 2012 @ 06:16
Cat de bine arata! Combinatia asta nu am incercat-o in pizza, dar merita facuta!
Buburuza Bubu
decembrie 10, 2012 @ 12:49
Mmm cu singuranta o bunatate de pizza!!!
Andreea
decembrie 10, 2012 @ 12:52
Noi suntem mancatori de brocolii si cumparam pizza cu brocolii, acum ca ai postat reteta o voi incerca.
Copii-Copii
decembrie 10, 2012 @ 13:58
Mmmm ce bunatate. Ma faci sa intru in bucatarie sa incerc reteta.