PIZZA O NEBUNIE

poza 14

Să luăm ce e mai bun de la italieni. Adică pizza. Din sutele de reţete, ne-am gândit la una care e la îndemâna tuturor.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
– 250 gr făină (am folosit Titan)
– o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
– 200 gr salam uscat bănăţean
– 200 gr şuncă presată Sissi
– 200 gr de cârnaţi semiafumaţi
– 250 gr de caşcaval
– 3 roşii
– parmezan
– bulion, chilli

Plan de lucru:
– se pune făina într-un castron mai mare şi se amestecă cu drojdia uscată (poza 2)
– se toarnă apă călduţă (poza 3) şi se frământă coca (poza 4)
– lăsăm coca la crescut lângă foc timp de aproximativ jumătate de oră. Între timp, preparăm ingredientele. Tăiem salamul, cârnaţii şi roşiile în felii subţiri, şunca în cubuleţe şi răzuim caşcavalul (poza 5)
– după ce a crescut, coca este frământată cu puţin ulei şi întinsă în tavă. Ungem cu bulion (poza 6) şi condimentăm cu chilli (poza 7)
– începem să punem ingredientele. Mai întâi salamul (poza 8 ), apoi cârnaţii căliţi în prealabil 3-4 minute (poza 9), apoi şunca presată (poza 10), iar apoi roşiile (poza 11). Presărăm din abundenţă caşcaval şi parmezan (poza 12)
– lăsăm la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute (poza 13)
– poftă bună! (poza 14)

Timp de preparare: 60 minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


11 Comments
Iulia

decembrie 2, 2010 @ 11:13

Reply

Ti-am descoperit blogul pe un alt site culinar. Am intrat, am hoinarit, am luat notite … multe notite… si am trecut la executat. Pizza asta e preferata baietilor mei si-ti multumesc pentru reteta … de cand le-am facut prima oara nu mai de asta vor.

Eu sunt o pasionata de goblen si incerc acum sa-mi fac un site cu goblenurile mele. Putem face schimb de link-uri? Am de gand sa dedic o pagina a site-ului meu si retetelor culinare de tot felul. Daca te intereseaza te rof scrie-mi pe mail sau intra pe pagina mea http://goblen-art.webs.com/ si lasa-mi aici un mesaj.
O zi buna si sa ne aduci cat mai multe retete delicioase.

mery

august 13, 2011 @ 14:29

Reply

domnul HOREA AM VAZUT CA FOLOSITI foate des LA DIFERITE MANCARURII CHILLI UNDE se gaseste sunt in anglia sau cu ce seamana sau m-ai are si alta denumire va multumesc?

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020