Pâinea cea mai sănătoasă
Este cea făcută-n casă.
Câte calorii să-ncapă
În grâu integral și apă?
INGREDIENTE
- 500 gr faina din grau integral
- 300 ml apă călduță
- 7 gr drojdie uscata
- seminte prajite de floarea soarelui, dovleac, susan
- sare
PLAN DE LUCRU paine din grau integral
- amestecam faina cu sarea si drojdia uscata
- turnam apa si framantam bine
- adaugam semintele in aluat. Omogenizam
- tinem aluatul la dospit intr-un mediu cald pana isi dubleaza volumul
- lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade (pana se rumeneste)
- este o reteta buna de paine din grau integral si seminte. In plus, se poate manca in perioada de post.
Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu, mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică, ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Mai mult chiar, în urma unui studiu recent s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă grâu integral şi produse din făină integrală au riscul scăzut (cu 31%) de a dezvolta diabet de tip II, comparativ cu persoanele care consumă produse din făină albă.râul integral conţine fitonutrienţi şi antioxidanţi precum quercitină, curcumină, acid ellagic şi catechini. De asemenea, este o sursă ideală pentru calciu, fier şi seleniu, a scris ziarulring.ro.
PVD
noiembrie 29, 2015 @ 17:41
O rețetă asemănătoare folosesc și eu la mașina de făcut pâine! Iese grozavă! 🙂