Nu poți găsi nici la Rio
Așa pizza cu pui bio
Nu sunt nebun când vă spun:
Fast food-ul poate fi bun!
INGREDIENTE pentru blat
- 300 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- 25 ml ulei de masline
pentru topping
- 300 gr piept de pui (am folosit pui bio de la Bătătura Bolovani)
- 150 gr cascaval razuit
- 1 ardei capia taiat fasii subtiri
- 1 ceapa taiata julien
- 1 lingura pasta de rosii, capere
PLAN DE LUCRU
- amestecam faina cu drojdia si un praf de sare. Turnam uleiul de masline si amestecam putin. Apoi turnam turnam treptat apa pana obtinem un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un mediu cald) aproximativ 30 de minute
- intindem aluatul intr-o tava si il ungem cu pasta de rosii
- presaram puiul facut la gratar si taiat bucatele, ceapa si caperele.
Adaugam ardeiul capia.
Acoperim cu cascaval
- bagam tava in cuptorul incins la 190 de grade si lasam 15 minute
- pofta buna! (poza 9)
Bătătura Bolovani este o fermă mică, din județul Dâmbovița, unde sunt crescuți pui în mod tradițional. Asta înseamnă că puii au o creștere lentă (rasa fiind una cu creștere lentă) și mâncarea constă doar din porumb, grâu, floarea soarelui și lucernă. Sunt lăsați să se plimbe, nu sunt înghesuiți. Creșterea puilor până la tăiere durează 3 luni. Toate acestea contribuie la gustul fantastic al cărnii.
Bătătura Bolovani poate asigura lunar în jur de 1000 de pui pe care îi pregătește în miniabatorul propriu autorizat DSV. În prezent, livrează pui clienților din București și Târgoviște, doar carcasă. Prețul este 26 lei/kg, un pui cântărind în medie 1,7 kilograme. Livrarea se face săptămânal în zona clienților sau în târguri de produse bio.CONTACT PRODUCATOR
Telefoane: 0723689873 (Isabela), 0721254241 (Laurențiu).
www.facebook.com/Batatura.Bolovani
Mary Udrea
septembrie 5, 2014 @ 17:33
Ce pofta de pizza mi-ai provocat, cat de bine arata!!!
Simona
septembrie 5, 2014 @ 20:26
Daca-i fast-food bio, atunci e cea mai buna pizza! Bine te-am regasit 🙂
Memes
august 26, 2015 @ 13:55
Aoleu ce pofta mi-ati facut ! Cat de curand o sa incerc reteta. Multuemsc !