FETTUCCINE CARBONARA

fettuccine carbonara 9

Fettuccinele sunt delicioase în combinație cu sos alb. Încercați această rețetă.

Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza 1)
– 250 gr fettuccine (am folosit Fettuccine Emiliane)
– 200 gr șuncă presată
– 200 gr de smântână
– 2 ouă
– 50 gr parmesan
– piper măcinat, sare

Plan de lucru:
– tăiem șunca în cubulețe (poza 2)
– preparăm sosul alb, amestecând gălbenușurile celor două ouă cu smântână (poza 3), piper (poza 4) și parmesan (poza 5)
– călim șunca (poza 6) într-o tigaie, iar spre final dăm focul la minim și turnăm sosul alb (poza 7). Îl lăsăm pe foc  cat  să nu înceapă să fiarbă (poza 8 ). Dacă fierbe, smântâna se ”brânzește”.
– între timp fierbem fettuccinele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgem și amestecăm cu compoziția din tigaie.
– poftă bună!

Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 6,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


8 Comments
pansy

noiembrie 13, 2010 @ 21:25

Reply

sa stii ca io n-am facut niciodata acest sos.din cauza de oua neprocesate,iar pastele mai raman si pentru seara sau a doua zi.baiatului meu o sa-i placa sigur asa ca am sa-l fac dupa metoda ta.pupu-te !

hapleablog

noiembrie 14, 2010 @ 16:49

Reply

Imi pare bine ca reteta este pe gustul baiatului tau.Sper sa il incant si cu alte retete.

maria mihalache

noiembrie 15, 2010 @ 15:44

Reply

„Stafeta prieteniei” te asteapa la mine pe blog .

gabitza

noiembrie 20, 2010 @ 14:28

Reply

Trebuie incercata ca arata prea bine!!! Yummy!

hapleablog

noiembrie 20, 2010 @ 18:54

Reply

Astept sa imi spui cum ti-au iesit.La noi s-au mancat foarte repede…..

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020