Pentru ca se spune ca cea mai sanatoasa carne este cea de peste, Haplea va recomanda medialionul de somon.
Ce iti trebuie pentru 2 portii
Pentru macerat (poza 1):
– 2 medalioane de somon
– 1 lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri cimbru
– 6-7 feliute subtiri de unt
– sare, piper
Plan de lucru:
– zeama obtinuta de la o lamaie o amestecam cu cimbru, sare, piper (poza 2)
– curatam pestele de solzi (daca are), apoi il spalam si il trecem prin sosul obtinut (poza 3)
– ungem cu ulei de masline o bucata folie de aluminiu, punem medalionul de somon, apoi asezam cateva felii subtiri de unt peste el (poza 4)
Asezam cele 2 bucati de peste in folie intr-un vas termorezistent (poza 5).
Impachetam foliile (poza 6), bagam la cuptor pentru aproximativ 30 min.
– Pofta buna (poza 7)
Timp de preparare: 45 minute
Pret: 30 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
adela zilahi
august 3, 2011 @ 18:11
Imi place tare mult cum arata, imi place pestele foarte mult! o seara placuta!
hapleablog
august 3, 2011 @ 18:58
Multumesc Adela. A iesit bun bun.
TeoBucatar
august 4, 2011 @ 20:14
Scuze nene Haple ca am fost asa de ocupata si nu am mai fost in vizit !Wow,delicatesa,cel putin pentru mine,mare mancator de vietati cu inotatoare!Sa ai un somn usor si vise placute!
Dana
august 5, 2011 @ 15:45
Oh da! Daca-i la cuptor, e un deliciu cu siguranta!
cat’s kitchen
august 6, 2011 @ 19:04
si eu ador pestele !!!!
iulia
ianuarie 17, 2012 @ 10:34
Da bucatile astea au si icre in ele de ajung la 30 lei portia?
Nu-i cam exagerat de scump,mai ales ca e simplu,fara legume si alte alea.
hapleablog
ianuarie 17, 2012 @ 11:43
Corect. E exagerat de scump. Din pacate, l-am luat din Cora, unde e 50 de lei kilogramul (fiecare bucata a avut in jur de 600 de grame). Am vazut apoi ca in alte hypermarketuri este ceva mai ieftin.