O reteta libaneza, care se apropie ca gust de fasolea batuta. Se prepara foarte rapid.
Ce iti trebuie (poza 1):
– 600gr naut (am folosit naut deja fiert)
– 200 ml sos tahini (pasta de susan)
– zeama de la o lamaie
– 3 linguri ulei de masline
– 3-4 catei de usturoi
– zeama in care a fost fiert nautul se pastreaza
– sare, piper
-boia pentru decor
Plan de lucru:
– Boabele de naut se zdobesc bine pana obtinem o pasta (poza 2)
– Adaugam pasta de tahini (poza 3). Amestecam (eu am folosit blender-ul) si apoi adaugam si zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper si, in functie de consistenta dorita, adaugam din zeama pe care am pastrat-o (poza 4)
– Se poate servi (poza 5) si cu boia pe deasupra (poza 5).
Pentru ca aveam in casa 2 bucati de paine ceabata, am mancat hummus pe ceabata.
Pofta mare!
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
cat’s kitchen
noiembrie 24, 2011 @ 10:06
printre proviziile din dotare , zace si o punguta cu naut , trebuia sa o fac , nu?