CUSMA LUI GUGUTA

Pentru „cook test”-ul cu tigaia de clatite Fissler, din cadrul campaniei „Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate”, am ales „cusma lui Guguta”. Am vazut aceasta reteta acum ceva vreme la Cireasa de pe tort. Tigaia Fissler testata este de nota zece. Se incinge imediat si este foarte usor de manevrat. Va sfatuim sa va cumparati una de pe www.store.sarahpop.ro sau de pe www.gatestesanatos.ro. E ca si cum clatitele s-ar face singure.

Ce iti trebuie  (poza1):
Pentru clatite:
– 150 gr de faina
– 150 ml de lapte
– 150 ml de apa minerala
– zahar vanilat
– 2 linguri de zahar
– 1 ou (2 oua mai mici)
– 20 ml de ulei

Pt umplutura (poza 5):
– 1 compot de visine (visine fara samburi)
– 200 ml frisca

Plan de lucru:
– se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina, plus uleiul. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care adaugam zaharul. Se prajesc clatitele pe ambele parti (pozele 2 si 3)
– iata poza cu tigaia magica si clatitele obtinute (poza 4).
– Umplem fiecare clatita cu un rand de visine plasate pe mijoc (poza 6), iar apoi rulam si asezam pe un platou 4 clatite (poza 7).
– am mixat smantana lichida si am obtinut frisca.Ungem cele 4 clatite cu un strat de frisca (poza 8 ), apoi continuam cu clatitele asezate sub forma de piramida. Ornam cu frisca si cuisoare de ciocolata. (poza 9).
-pofta mare (poza 10)

Timp de preparare: 40 minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


18 Comments
Daniela

iulie 15, 2012 @ 08:42

Reply

Simpatica foc cusma lui guguta si sigur piramida e foarte gustoasa, yamiii…

Sara & Miki

iulie 15, 2012 @ 08:58

Reply

Si mie imi place cusma lui guguta… minunata ideea, Duminica frumoasa!

Poliana

iulie 15, 2012 @ 09:12

Reply

Ce bine ti-a iesit!! O prietena a mea facuse „cusma” asta weekendul ce a trecut, si a fost foarte incantata. Eu inca nu stiu cum este, dar banuiesc ca e foarte buna, e suficient sa ma uit ce ai pus acolo!

Antonina

iulie 15, 2012 @ 09:44

Reply

habar n-am avut de denumirea asta 😉 meseriase clatitele, nu gluma! zi faina sa aveti!

adela zilahi

iulie 15, 2012 @ 12:45

Reply

Foarte bine arata clatitele! O duminica frumoasa!

Mihaela

iulie 15, 2012 @ 15:01

Reply

yummy, super clatite originale :)

Adina

iulie 15, 2012 @ 17:50

Reply

Da, bune si clatitele tale;stiu cine le-a pregatit la Cireasa de pe tort si ma bucur ca revad reteta !:)
O salvez!

DiaMar bucataria galbena

iulie 15, 2012 @ 21:27

Reply

Frumoasa si gustoasa aceasta cusma.
O zi buna!

Natalia

iulie 16, 2012 @ 15:37

Reply

Cusma lui Guguta se face din aluat special, nu din clatite, dar asta cu clatitele e varianta cea mai usoara,…

hapleablog

iulie 16, 2012 @ 16:38

Reply

Adevarat ca se face dintr-un aluat special, insa trebuia sa pun la incercare aceasta tigaie magica.Urmeaza cat de curand si varianta spusa de tine. Iti recomand si „cusma” din clatite. E cel putin la fel de buna ca si cea din aluat. O seara buna!

Mare Maria

iulie 16, 2012 @ 19:38

Reply

Simpatica rau cusma lui Guguta:)!!!!! Super delicioasa si gustoasa!!!

The Wandering Oltean

iulie 17, 2012 @ 03:48

Reply

Uite ca de cusma asta nu auzisem… foarte interesanta :)

Laura Nechita

iulie 17, 2012 @ 04:47

Reply

Foarte ingenioasa aceasta reteta, arata de nota 20 si sunt sigura ca si gustul e pe masura! Felicitari :)

Aleena

iulie 20, 2012 @ 16:04

Reply

Geniala reteta, iti dau 10 chiar daca unii ti-au dat 20.

Arata delicios astept cu nerabdare sa incerc reteta poate imi iese si mie.

valentina ionita

august 4, 2012 @ 06:26

Reply

Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata…Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos… Daca mai ai vreun vot si pentru mine… Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
Pupici si multa bafta

hapleablog

august 4, 2012 @ 06:53

Reply

Merci frumos pentru vot.Acum votez pentru tine!!!

Lavinia

noiembrie 28, 2012 @ 13:59

Reply

Buna ziua! spune-mi te rog daca mai e necesar sa ungi tigaia dupa cu ulei dupa fiecare clatita coapta. Ma gandeam sa imi achizitionez si eu o tigaie ca a ta. momentan sunt intr cea delimano si cea recomandata de tine.

hapleablog

noiembrie 28, 2012 @ 18:39

Reply

Eu am folosit cate un strop de ulei (pentru siguranta). Aceasta tigaie este o achizitie foarte buna! Bafta sa iei decizia cea mai buna!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 686 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010