Pentru „cook test”-ul cu tigaia de clatite Fissler, din cadrul campaniei „Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate”, am ales „cusma lui Guguta”. Am vazut aceasta reteta acum ceva vreme la Cireasa de pe tort. Tigaia Fissler testata este de nota zece. Se incinge imediat si este foarte usor de manevrat. Va sfatuim sa va cumparati una de pe www.store.sarahpop.ro sau de pe www.gatestesanatos.ro. E ca si cum clatitele s-ar face singure.
Ce iti trebuie (poza1):
Pentru clatite:
– 150 gr de faina
– 150 ml de lapte
– 150 ml de apa minerala
– zahar vanilat
– 2 linguri de zahar
– 1 ou (2 oua mai mici)
– 20 ml de ulei
Pt umplutura (poza 5):
– 1 compot de visine (visine fara samburi)
– 200 ml frisca
Plan de lucru:
– se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina, plus uleiul. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care adaugam zaharul. Se prajesc clatitele pe ambele parti (pozele 2 si 3)
– iata poza cu tigaia magica si clatitele obtinute (poza 4).
– Umplem fiecare clatita cu un rand de visine plasate pe mijoc (poza 6), iar apoi rulam si asezam pe un platou 4 clatite (poza 7).
– am mixat smantana lichida si am obtinut frisca.Ungem cele 4 clatite cu un strat de frisca (poza 8 ), apoi continuam cu clatitele asezate sub forma de piramida. Ornam cu frisca si cuisoare de ciocolata. (poza 9).
-pofta mare (poza 10)
Timp de preparare: 40 minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Daniela
iulie 15, 2012 @ 08:42
Simpatica foc cusma lui guguta si sigur piramida e foarte gustoasa, yamiii…
Sara & Miki
iulie 15, 2012 @ 08:58
Si mie imi place cusma lui guguta… minunata ideea, Duminica frumoasa!
Poliana
iulie 15, 2012 @ 09:12
Ce bine ti-a iesit!! O prietena a mea facuse „cusma” asta weekendul ce a trecut, si a fost foarte incantata. Eu inca nu stiu cum este, dar banuiesc ca e foarte buna, e suficient sa ma uit ce ai pus acolo!
Antonina
iulie 15, 2012 @ 09:44
habar n-am avut de denumirea asta 😉 meseriase clatitele, nu gluma! zi faina sa aveti!
adela zilahi
iulie 15, 2012 @ 12:45
Foarte bine arata clatitele! O duminica frumoasa!
Mihaela
iulie 15, 2012 @ 15:01
yummy, super clatite originale 🙂
Adina
iulie 15, 2012 @ 17:50
Da, bune si clatitele tale;stiu cine le-a pregatit la Cireasa de pe tort si ma bucur ca revad reteta !:)
O salvez!
DiaMar bucataria galbena
iulie 15, 2012 @ 21:27
Frumoasa si gustoasa aceasta cusma.
O zi buna!
Natalia
iulie 16, 2012 @ 15:37
Cusma lui Guguta se face din aluat special, nu din clatite, dar asta cu clatitele e varianta cea mai usoara,…
hapleablog
iulie 16, 2012 @ 16:38
Adevarat ca se face dintr-un aluat special, insa trebuia sa pun la incercare aceasta tigaie magica.Urmeaza cat de curand si varianta spusa de tine. Iti recomand si „cusma” din clatite. E cel putin la fel de buna ca si cea din aluat. O seara buna!
Mare Maria
iulie 16, 2012 @ 19:38
Simpatica rau cusma lui Guguta:)!!!!! Super delicioasa si gustoasa!!!
The Wandering Oltean
iulie 17, 2012 @ 03:48
Uite ca de cusma asta nu auzisem… foarte interesanta 🙂
Laura Nechita
iulie 17, 2012 @ 04:47
Foarte ingenioasa aceasta reteta, arata de nota 20 si sunt sigura ca si gustul e pe masura! Felicitari 🙂
Aleena
iulie 20, 2012 @ 16:04
Geniala reteta, iti dau 10 chiar daca unii ti-au dat 20.
Arata delicios astept cu nerabdare sa incerc reteta poate imi iese si mie.
valentina ionita
august 4, 2012 @ 06:26
Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata…Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos… Daca mai ai vreun vot si pentru mine… Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
Pupici si multa bafta
hapleablog
august 4, 2012 @ 06:53
Merci frumos pentru vot.Acum votez pentru tine!!!
Lavinia
noiembrie 28, 2012 @ 13:59
Buna ziua! spune-mi te rog daca mai e necesar sa ungi tigaia dupa cu ulei dupa fiecare clatita coapta. Ma gandeam sa imi achizitionez si eu o tigaie ca a ta. momentan sunt intr cea delimano si cea recomandata de tine.
hapleablog
noiembrie 28, 2012 @ 18:39
Eu am folosit cate un strop de ulei (pentru siguranta). Aceasta tigaie este o achizitie foarte buna! Bafta sa iei decizia cea mai buna!