CREMSNIT (CREMES)

cremsnit (cremes) 9

O prajitura pe care Haplea o savura de fiecare data la cofetarie. Asta pana cand a pus piciorul in prag… ul bucatariei si a facut-o in regie proprie. Ma rog, aproape proprie. Foile sunt din comert.

Ce iti trebuie (poza1):
– 1 pachet foi de cremsnit
– 3 oua
– 1 litru de lapte
– 200 gr zahar
– 100 gr amidon de porumb
– 50 gr. unt
– coaja rasa de la o lamaie

Plan de lucru:
– punem ouale si le amestecam cu un tel (poza 2), adaugam zaharul (poza 3), apoi laptele si amidonul (poza 4). Punem pe foc si amestecam in continuu timp de 15 minute, pana obtinem consistenta unei budinci.(poza 5)
– luam de pe foc, adaugam untul si coaja de lamaie razuita (poza 6). Punem intr-o tava prima foaia de cremsnit, acoperim cu crema fierbinte (poza 7). Adaugam cea de-a doua foaie (poza 8 ). Lasam la racit timp de 4-5 ore.
– Simplu, nu? Pofta buna! (poza 9)

Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


17 Comments
Emily

decembrie 4, 2011 @ 10:06

Reply

excelenta prajitura! o zi minunata!

Florina

decembrie 4, 2011 @ 15:49

Reply

Si mie imi place!

cat’s kitchen

decembrie 4, 2011 @ 16:25

Reply

ffff buna si cu foi din comert ;)…

FLORY

decembrie 4, 2011 @ 16:47

Reply

Eu fac cu foietaj si e la fel de bun.O zi buna!

Alexandrina

decembrie 4, 2011 @ 18:41

Reply

Wow, cat de bine arata, felicitari!!

coco

decembrie 4, 2011 @ 19:06

Reply

mai gasesc si eu o bucatica ???

Simona

decembrie 5, 2011 @ 06:04

Reply

Mmm.. arata delicios! De foarte mult timp am pe lista acest desert.. Sper sa`i vina randu` cate mai repede!

maya

decembrie 5, 2011 @ 08:42

Reply

Trebuie sa-i fac sotului. Adora dulcegaria asta!

Brindusa @ Cooking with my soul

decembrie 5, 2011 @ 18:40

Reply

Buna, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie “Dulce Romanie”. Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc

http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

Maria

ianuarie 6, 2012 @ 12:07

Reply

Această cremă poate fi bună și pentru eclere?

hapleablog

ianuarie 6, 2012 @ 16:38

Reply

Cred ca merge!

Costache D

ianuarie 21, 2012 @ 21:31

Reply

E cu foi cumparate ceva cu foi de casa?

hapleablog

ianuarie 21, 2012 @ 22:24

Reply

Cumparate. Nu ne-am incumetat sa facem in casa 😀

adelina_ade

ianuarie 26, 2012 @ 19:52

Reply

arata foarte bine si eu am facut zilele trecute dar am cumparat aluat de foietaj si l-am copt eu.va spun ca e mai bun asa pt ca foile sunt proaspete si le-am umplut cu budinca de vanilie.e delicios!!!!!

hapleablog

ianuarie 26, 2012 @ 20:13

Reply

Buna ideea cu aluatul de foietaj.Merci.

Anca

februarie 27, 2012 @ 15:36

Reply

cat unt folosesti? mersi fain. Astazi vrea sa fac si eu. Arata foarte bine.

hapleablog

februarie 27, 2012 @ 16:33

Reply

50 gr unt.Scrie in ingrediente.Bafta!Astept impresii.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020