COOKIES CU GEM DE ZMEURA

Pentru hibernare, moș Martin
A pus deoparte mâncare și vin
La desert, cum bine bănuiți
Are cu zmeură delicioși biscuiți.

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • 200 gr. unt il putem folosi direct de la frigider
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic praf de coptcookies cu gem de zmeura poza 1

ingrediente pentru topping

  • un borcan mic cu gem de zmeura

PLAN DE LUCRU cookies cu gem de zmeura

  1. Intr-un bol, amestecam zaharul cu untul (cu ajutorul unei spatule de silicon sau o lingura de lemn). cookies cu gem de zmeura poza 2 Le incorporam usor, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam.
  2. Adaugam si oul si omogenizam pana obtinem o coca. cookies cu gem de zmeura poza 3 Am folosit untul direct de la frigider pentru a obtine o coca un pic mai tare. Daca folosim untul la temperatura camerei, coca obtinuta va fi mai moale si va trebui sa o mai lasam la frigider cel putin 30 minute pentru a se intari acest aluat.
  3. Din aluatul tare, formam cu mana mici mingiute (am obtinut 24 de „bilute”, pe care le-am copt in doua transe)
    Asezam aceste mingiute pe tava de copt de dimensiunea cuptorului, acoperita cu hartie de copt. cookies cu gem de zmeura poza 4Apoi presam usor in centrul fiecarei mingiute pentru a obtine o mica adancitura (am folosit un capac mai inalt). cookies cu gem de zmeura poza 5
  4. Umplem aceasta adancitura cu gem de zmeura. cookies cu gem de zmeura poza 6
  5. Presaram optional zahar brun pe deasupra.
  6. Lasam aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumenesc frumos.
  7. Servim fie calde fie reci, sunt dementiale. Pofta buna la cookies cu gem de zmeura! cookies cu gem de zmeura

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020