Se prepară uşor, nu trebuie să o băgaţi la cuptor şi este bună după orice fel de masă.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 300 gr de biscuiţi
– 500 gr brânză de vaci
– 500 gr cremă brânză Philadelphia (2 cutii)
– 100 gr de unt
– 2 plicuri de frişcă
– un plic gelatină
– un plic zahăr vanilat
– 100 gr de zahăr
– 300 gr de lapte
– cacao, esenţă de rom/vanilie
– 2 portocale, 2 kiwi pentru ornat
Plan de lucru:
– Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt (poza 2). Într-o cratiţă, pe foc, se topeşte untul, peste care se adaugă cacaua şi biscuiţii pisaţi (poza 3). Compoziţia se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi (poza 4).
– se face frişca. Într-un bol se pune laptele, peste care se toarnă praful de frişcă. Se mixează la viteză mică, după care trei minute la viteză mare (poza 5).
– peste frişcă se adaugă brânza de vaci şi crema Philadelphia, plus gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic (poza 6). Se amestecă până se omogenizează (poza 7) şi se întinde peste blat (poza 8). Se bagă la frigider şi se lasă câteva ore (de preferat o noapte) înainte să se servească.
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 25 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Mihaela
mai 21, 2010 @ 00:35
Numai o opinie, cand mergi pe una din retetele tale nu iti arata meniul in dreapta, sa poti sa iti poti alege o alta reteta. E un fel de “dead end”. Cu un meniu sa poti alege alta reteta, oamenii vor sta mai mult pe blog. Numai bine, Mihaela