Cine-a spus că un desert de „mamma mia”
Trebuie să crească glicemia?
De ții regim sau de ești diabetic
Poți mânca în voie cheesecake dietetic.
Dar ce vorbesc? Este atât de bun
Mori de poftă fiind sănătos tun!
INGREDIENTE pt blat
- 225 gr biscuiti integrali
- 100 gr unt
pt crema
pt topping
PLAN DE LUCRU cheesecake dietetic
- mai intai preparam blatul: macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Framantam si „montam” intr-o forma cu pereti detasabili.
- crema se prepara la fel de simplu. Putem folosi mixerul, dar si o spatula de silicon. Omogenizam crema de branza cu zeama de lamaie, cu indulcitorul natural, cu laptele si, treptat, cu ouale.
- intindem compozitia de branza peste blat si bagam in cuptorul incins la 175 de grade pentru 40 de minute. Lasam sa se raceasca in cuptor.
- intre timp preparam toppingul din visine si Green Sugar. Amestecam cele doua ingrediente si lasam pe foc, la flacara mica, pana cand siropul se ingroasa. Amestecam din cand in cand. Lasam siropul sa se raceasca
- adaugam toppingul. Putem lasa la frigider cateva ore, dar la fel de bine putem manca imediat. Noi am optat pentru a doua varianta. Avem un cheesecake dietetic tocmai bun pentru un meniu de diabetic. Toate ingredientele au indice glicemic mic. Indulcitorul natural Green Sugar, de la Laboratoarele Remedia, are indice glicemic 0 si 0 calorii. Pofta buna!