Mai ales în post se cere,
Pentru o glicemie minimală,
O coroniță cu mere
Din făină integrală.
INGREDIENTE
Pt aluat:
- 250 gr faina integrala
- 1/2 pliculet de drojdie uscat
- apa calduta (aproximativ 120 ml)
- 1 lingura ulei de masline
Pt umplutura:
- 1 kg mere
- 1 lingurita scortisoara
- nuci macinate (optional)
Pentru deasupra:
PLAN DE LUCRU coronita cu mere
- amestecam faina cu drojdia. Adaugam uleiul de masline si mai amestecam putin. Turnam treptat apa si framantam pana obtinem un aluat
pe care il lasam la dospit (intr-un mediu cald) aproximativ 30 de minute.
- Pentru umplutura, curatam merele, le razuim, le amestecam cu scortisoara si cunuca macinata, le calim.
intindem aluatul intr-o tava rotunda diametru 32 cmsi distribuim pe margine umplutura de mere.
- Cercul de aluat neacoperit cu mere (din centrul tavii) va fi taiata cu cutitul in 8 parti egale (ca niste felii de pizza).
Rulam fiecare tringhi de aluat peste compozitia de mere si inchidem la capat. Ornam deasupra cu bucati de nuci .
- lasam aproximativ 20- 25 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
- Coronita cu mere din faina integrala este gata! Pofta buna