La un concurs de mâncat chec
Cu oricine mă întrec.
Dimineața, la cafea
Îl recomand pe cel cu Nutella.
INGREDIENTE
- 4 oua
- 100 gr de zahar
- 150 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 100 gr unt topit
- 2 linguri cacao
- 200 gr nutella
- un praf de sare
PLAN DE LUCRU
- se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul pana obtinem o spuma “batoasa” (poza 2). Galbenusurile se mixeaza cat sa se obtina consistenta unei creme (poza 3).
- adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporam usor cu o spatula de silicon Adaugam treptat untul topit (poza 4) apoi adaugam nutella topita pe bain marie (poza 4) si incorporam usor. Presaram faina amestecata cu praful de copt si cacao si incorporam usor cu paleta de silicon (poza 6)
- compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt (poza 7).
- checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
- lasam la racit.
- Pofta buna!
buburuzabubu
august 10, 2014 @ 21:49
Buna idee, am un borcan de nutella deci o sa -ti probez reteta.