CANNELLONI CU CARNE TOCATA

Pastele sunt fel de fel
Ca mărime, formă și culoare
Ar putea spune un Gigel
Că astea seamănă cu niște sarmale.

INGREDIENTE

  • 1 cutie de cannelloni
  • 500 gr carne tocata (vita+porc)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 750 ml suc de rosii (mai concentrat)
  • 2 linguri pasta de rosii (bulion)
  • 300 gr smantana
  • 300 gr cascaval
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
  • unt pt. uns tava
  • 100 ml ulei pt calit legumele

cannelloni cu carne poza 1

PLAN DE LUCRU cannelloni cu carne

  1. Calim ceapa cu un praf de sarecannelloni cu carne poza 2adaugam carnea tocata si o lasam pana isi schimba culoarea, apoi adaugam 2 linguri pasta de rosii cannelloni cu carne poza 3
  2. Adaugam legumele tocate marunt, sare si piper. Lasam pe foc pana se fac legumelecannelloni cu carne poza 4
  3. Luam de pe foc si amestecam compozitia cu smantanacannelloni cu carne poza 5si apoi adaugam patrunjelul tocat maruntcannelloni cu carne poza 6
  4. Intr-un vas (35×25 cm) uns cu unt, adaugam un strat de tuburi umplute cu aceasta compozitiecannelloni cu carne poza 7
  5. Acoperim cu jumatate din sucul de rosiicannelloni cu carne poza 8
  6. Adaugam un alt strat de cannelloni, peste care turnam restul de sos de rosii cannelloni cu carne poza 9
  7. Lasam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute, apoi adaugam un strat de cascaval razuit cannelloni cu carne poza 10apoi mai lasam la cuptor pana se topeste cascavalul cannelloni cu carne poza 11
  8. Cannelloni cu carne este gata. Pofta buna!cannelloni cu carne poza 12

Cannelloni este pluralul de la ‘cannello’. Originea exacta a acestor paste este necunoscuta, dar cel mai probabil au fost preparate pentru prima data la sfarsitul secolului al XIX-lea. Potrivit lasvegaspizzeria.com, unele surse il crediteaza pe bucatarul italian Nicola Federico drept inventatorul acestor delicatese. Se crede ca Federico a creat cannelloni in Napoli, felul de mancare raspandindu-se apoi in toata Italia. Preparate din faina, apa si sare, pastele se umplu de obicei cu carne tocata sau cu amestec de branzeturi.


3 Comments
coco

iulie 5, 2015 @ 09:44

Reply

sunt mare amatoare de paste gatite oricum si de orice fel!

Maria

iulie 17, 2015 @ 14:01

Reply

Asemanator cu lasagna , numai ca rulam foile 🙂 ??

hapleablog

iulie 21, 2015 @ 21:14

Reply

Cam asa 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020