O mancare pe care Haplea o savureaza. O solutie rapida pentru serile in care nu stiti ce sa gatiti sau nu aveti prea mult timp la dispozitie.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza1 ):
– 500gr calamari
– 2oua
– pesmet
– faina
– lamaie
– cartofi (pt garnitura)
Plan de lucru:
– Dezghetam calamarii si ii scurgem. Ne pregatim restul ingredientelor (poza 3)
– Calamarii ii dam prin faina (poza 3), apoi prin ou (poza 4) si prin pesmet (poza 5). Ii prajim pe ambele parti(poza 6).
– Se servesc cu lamaie si cu garnitura de cartofi prajiti (poza 7).
– Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul de dezghetare)
Pret: 11 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)



























































retete_ina
noiembrie 15, 2011 @ 16:19
buuuni,ma inscriu la o portie
Dulcegarii culinare
noiembrie 15, 2011 @ 16:55
O da !! si dulcegariile mor dupa calamari pane 😉 yummmy!!
Emily
noiembrie 15, 2011 @ 19:41
m-ai nimerit! mor dupa calamari 🙂
zilahi adela
noiembrie 16, 2011 @ 11:30
Ma inscriu si eu la o portie! 🙂
pansy
noiembrie 16, 2011 @ 16:35
calamarii sunt printre fructele marii referate de mine.astia pane nu fac exceptie.nu i-am dat niciodata prin pesmet,dar e de incercat.acuma am o problema lingvistica.eu ii stiu de calamari,asa le spune in multe limbi,si tari pe unde m umblat eu,dar zice ca in romaneste corect este sa spui calmari.chiar am fost persiflata pentru asta.cine are dexul dex,nu online,sa spuna ce scrie acolo.inclusiv in frata se spune calamar.haideti sa lamurim denumirea.ce ziceti?
Bucate_apetisante
noiembrie 16, 2011 @ 17:13
Am mancat la croati asa ceva si mi-a placut foarte mult.
Cand am ocazia sa fac, sa nu stau pe ganduri.
d
iulie 8, 2012 @ 19:52
calmar
Catana Nicoleta
august 27, 2014 @ 19:29
Mi-a placut mincarea. Au fost delicioase. Am servit cu placere acesti calamari pane. Multumesc.