Este party în pădurea cu verdeață
Gazda, adică vulpea cea isteață,
Cu veverița a vorbit s-aducă
Un tort de vanilie cu foi de nucă.
INGREDIENTE pentru foile de blat
- 8 albusuri
- un praf de sare
- 4 linguri de faina
- 200 gr nuca macinata
- 8 linguri de zahar pudra
- un varf de lingurita praf de copt
ingrediente pentru crema
- 8 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 200 gr zahar
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
ingrediente pentru topping
- 200 ml smantana pentru frisca
- 50 gr ciocolata dark
- bomboane Schoko bons
PLAN DE LUCRU tort cu foi de nuca
- Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”.
- adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.
- intindem un sfert din compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea 24 cm, tava acoperita cu hartie de copt
- bagam pentru apoximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste.
Coacem pe rand inca 3 foi.
- Pt crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina amestecata cu amidonul.
Adaugam si laptele
si punem pe foc amestecand in continuu cu un tel pana obtinem consistenta unei budinci.
Spre final dam focul la redus. Lasam crema sa se raceasca complet, apoi separat in alt bol mixam untul la temperatura camerei. Adaugam treptat din budinca racita (la temperatura camerei) si mixam pana obtinem crema.
- Asamblam tortul. Punem un blat de nuca, acoperim cu un strat de crema,
apoi continuam procedeul si cu celelalte 3 foi de blat de nuca. Am pastrat putina crema pentru a pune si peste ultima foaie. Apoi imbracam tortul in frisca obtinuta din 200 ml smantana pentru frisca. (Adaugam si zahar in timpul mixarii daca smantana nu este indulcita)
- Topim la bain-marie ciocolata si ornam dupa plac. Punem deasupra si bomboane Schoko bons.
- pofta buna la tort cu foi de nuca si crema de vanilie!