tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza final

TORT CU FOI DE NUCA SI CREMA DE VANILIE

Este party în pădurea cu verdeață
Gazda, adică vulpea cea isteață,
Cu veverița a vorbit s-aducă
Un tort de vanilie cu foi de nucă.

INGREDIENTE pentru foile de blat

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina
  • 200 gr nuca macinata
  • 8 linguri de zahar pudra
  • un varf de lingurita praf de copttort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 1

ingrediente pentru crema

  • 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt (la temperatura camerei)
  • pastaie de vanilie sau esenta de vanilietort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 6

ingrediente pentru topping

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata dark
  • bomboane Schoko bons

PLAN DE LUCRU tort cu foi de nuca

  1. Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 2
  2. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 3
  3. intindem un sfert din compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea 24 cm, tava acoperita cu hartie de copt tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 4
  4. bagam pentru apoximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 5 Coacem pe rand inca 3 foi.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 11
  5. Pt crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina amestecata cu amidonul. tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 7Adaugam si laptele tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 8si punem pe foc amestecand in continuu cu un tel pana obtinem consistenta unei budinci.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 9 Spre final dam focul la redus. Lasam crema sa se raceasca complet, apoi separat in alt bol mixam untul la temperatura camerei. Adaugam treptat din budinca racita (la temperatura camerei) si mixam pana obtinem crema.tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 10
  6. Asamblam tortul. Punem un blat de nuca, acoperim cu un strat de crema,tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 12apoi continuam procedeul si cu celelalte 3 foi de blat de nuca. Am pastrat putina crema pentru a pune si peste ultima foaie. Apoi imbracam tortul in frisca obtinuta din 200 ml smantana pentru frisca. (Adaugam si zahar in timpul mixarii daca smantana nu este indulcita) tort cu foi de nuca si crema de vanilie poza 13
  7. Topim la bain-marie ciocolata si ornam dupa plac. Punem deasupra si bomboane Schoko bons.
  8. pofta buna la tort cu foi de nuca si crema de vanilie! tort cu foi de nuca

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.496 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010