rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-final

RULADA CU NUCA SI CREMA DE VANILIE

Rulada cu nucă și cremă de vanilie
Dacă ai pe cineva în familie
Care ar mânca numai desert, hai
spune-mi pe nerăsuflate: ai?

INGREDIENTE pentru blat

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de faina
  • 200 nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de coptrulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-1

pentru crema

  • 8 galbenusuri
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt (la temperatura camerei)
  • pastaie de vanilie sau esenta de vanilie

pentru glazura

  • 150 gr ciocolata dark
  • 100 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • optional fulgi de ciocolata alba pt presarat deasuprarulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-7

PLAN DE LUCRU rulada cu nuca si crema de vanilie

  1. Pt blat:s eparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” .
  2. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-2
  3. intindem compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea cuptorului, tapetata cu hartie de copt.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-3
    bagam in cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumeneste.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-5 Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul.
  4. Pt crema (exceptand cantitatile), pozele pas cu pas sunt la reteta prajitura imperial. Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.
  5. Turnam 50 ml lapte si omogenizam .
  6. Adaugam si faina cu amidonul, amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
  7. Restul de lapte (700 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Lasam la racit.
  8. Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca racita si mixam pana obtinem crema finala.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-4
  9. Adaugam crema peste blat,rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-6 apoi rulam.
  10. Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata impreuna cu frisca lichida.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-8 O alta solutie mai rapida este sa punem pe foc frisca lichida aducem la punctul de fierbere (fara a fierbe), luam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecam pana la topirea completa a ciocolatei.
  11. Imbracam rulada in ciocolata rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-9, apoi ornam cu fulgi de ciocolata alba.rulada-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-poza-10
  12. pofta buna la rulada cu nuca si crema de vanilie! rulada cu nuca

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010