Rulada cu nucă și cremă de vanilie
Dacă ai pe cineva în familie
Care ar mânca numai desert, hai
spune-mi pe nerăsuflate: ai?
INGREDIENTE pentru blat
pentru crema
- 8 galbenusuri
- 800 ml lapte
- 4 linguri faina
- 4 linguri amidon
- 200 gr zahar
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
pentru glazura
- 150 gr ciocolata dark
- 100 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
- optional fulgi de ciocolata alba pt presarat deasupra
PLAN DE LUCRU rulada cu nuca si crema de vanilie
- Pt blat:s eparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” .
- adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.
- intindem compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
bagam in cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumeneste.Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul.
- Pt crema (exceptand cantitatile), pozele pas cu pas sunt la reteta prajitura imperial. Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.
- Turnam 50 ml lapte si omogenizam .
- Adaugam si faina cu amidonul, amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
- Restul de lapte (700 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Lasam la racit.
- Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca racita si mixam pana obtinem crema finala.
- Adaugam crema peste blat,
apoi rulam.
- Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata impreuna cu frisca lichida.
O alta solutie mai rapida este sa punem pe foc frisca lichida aducem la punctul de fierbere (fara a fierbe), luam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecam pana la topirea completa a ciocolatei.
- Imbracam rulada in ciocolata
, apoi ornam cu fulgi de ciocolata alba.
- pofta buna la rulada cu nuca si crema de vanilie!