“O blat pufos, o blat pufos!
Cu mango eşti tare gustos”…
Ori m-am tâmpit, ori sunt beat criţă
Opriţi-mă!!! Astea-s rime de gradiniţă!
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
Pentru blat
– 3 oua
– 150 gr faina
– 150 gr zahar
– 2 mango
– 1 plic praf de copt
– coaja razuita de la o portocala
Plan de lucru:
– Mixam cele 3 oua cu zaharul, la viteza medie, pentru circa 5 minute (poza 2) pana cand acestea isi maresc volumul (poza 3). Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt (poza 3). Adaugam si coaja de portocala.
– curatam cele doua mango de coaja, le taiem cubulete, apoi le asezam intr-o forma rotunda (diametru 30cm), unsa cu unt (poza 4). Adaugam aluatul (poza 5) si acoperim in intregime fructele (poza 6)
– Lasam la cuptorul incins (170 grade), pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute) (poza 7).
– Putem sa presaram deasupra zahar pudra (poza 8).
– pofta buna! (pozele 9 si 10)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Rocsy Ciobanu
martie 13, 2013 @ 18:39
Cu siguranta mango i-a dat un gust foarte bun prajiturii…
Simona
martie 13, 2013 @ 20:16
N-am mancat niciodata mango in prajituri.. Cred ca-i tare buna prajitura ta!
adela zilahi
martie 13, 2013 @ 20:17
Nici eu nu am mancat mango in prajituri cu siguranta este foarte aromata!!!
Alina Vicu
martie 14, 2013 @ 06:06
E absolut delicioasa!
Poliana
martie 14, 2013 @ 06:15
:)) Eu zic sa nu te opresti ca mereu zambesc cand intru la tine pe blog 🙂 Prajiturica…sigur gustoasa foc! mai nou imi place si mango 😉
mandala
martie 14, 2013 @ 12:03
De incercat reteta ta !
Toncean Sidonia
martie 14, 2013 @ 13:46
Zau ca nu sunt rime de gredinita si ceea ce vad eu aici, trebuie sa fie grozav de bun !
Minunata prajitura….
O zi minunata !
Gabriela
martie 14, 2013 @ 21:02
Eu stiam ca era ceva cu “o brad frumos…”, da’ da-i inainte ca merge si asa! Buna prajitura! Si eu am pregatit ieri ceva cu mango.
Claudia Mic
martie 15, 2013 @ 23:13
Cat de bine arata! Cred ca ar merge de minune cu un sorbet de mango sau inghetata de vanilie, dar tinand cont si de vreme mai bine il servim asa cu putin zahar pudra.
Deja visez o bucatica de prajiturica cu mango, dimineata cu o cana de lapte cald…
Irina
martie 16, 2013 @ 14:52
Arata foarte pufos. Imi place.
bucatariamirelei
martie 17, 2013 @ 15:58
Esti simpatic foc,,,,,da-i inante,nu inapoi, asa-i in bucatarie la noi,,,,,,,,,foarte buna prajiturica!!!!pup!!
Rita
martie 19, 2013 @ 11:14
E foarte buna rima. Chiar nu stiu de ce nu-ti place :)))
Prajiturile cu fructe sunt preferatele mele. Neaparat o sa incerc si delicioasa asta cu mango. Imi si inchipui aroma aburinda. Sa ai o zi frumoasa!