PRAJITURA EXCELENT

Căutam o prăjitură
Să se topească în gură
Am găsit-o, evident:
Excelenta „Excelent”!

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 120 gr. de zahar
  • 120 gr faina
  • 40 gr unt (topit si racit)

Ingrediente pentru crema

  • 3 oua
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 40 gr cacao

Ingrediente pentru ganache

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca

pentru ornat

  • bucati de ciocolata
  • zahar caramelizat tocat marunt

PLAN DE LUCRU prajitura excelent

Mai intai și mai intai preparam blatul. Clasic, separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel. Adaugam galbenusurile pe rand peste albusuri si mixam la viteza mica.

Turnam si untul topit si racit. Mixam tot la viteza mica, pana la omogenizare. Apoi presaram faina cernuta si incorporam cu o spatula de silicon.

Compozitia obtinuta o impartim in doua. Punem jumatate de compozitie in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute. Procedam la fel cu ambele tavi. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem usor foile de pe hartia de copt si le taiem in 3 bucati. Astfel vom obtine in total 6 dreptunghiuri egale.Taiem marginile, daca este cazul.

Pentru crema, punem intr-un bol cele 3 oua si le mixam impreuna cu zaharul, pana cand isi tripleaza volumul.

Punem vasul pe baie de abur, fara ca vasul sa atinga apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasam inca aproximativ 7 minute, timp in care amestecam in continuu.

Luam de pe foc

si adaugam cacaua.

Omogenizam cu un tel pentru a nu se forma cocolase.

Lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam treptat untul taiat bucati mici (la temperatura camerei) si mixam pana obtinem crema (este ideal sa folosim un unt cat mai gras).

Impartim crema in mod egal pentru fiecare foaie in parte.

Deasupra nu am uns cu crema, pentru ca am facut ganache-ul de ciocolata: incalzim bine smantana lichida (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam pana cand se topeste complet.

Acoperim prajitura cu acest ganache. Lasam la rece cateva ore, apoi ornam dupa plac si savuram. V-am spus ca se topeste in gura, nu-i asa?

prajitura excelent

E buna si la cafea, si fara cafea. În orice moment al zilei.

prajitura excelent

Este o prajitura excelenta, intr-adevar.
Pofta buna la prajitura excelent! Puteti incerca si prajitura cu branza si cacao

prajitura excelent


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020