PRAJITURA CU VISINE

prajitura cu visine 11

O prajitura populara in orice sezon , fie ca apelam la visine proaspete fie ca folosim visine congelate. E deeeliciiooasa.

Ce iti trebuie (poza 1):
– 4 oua
– 8 linguri faina
– 6 linguri zahar tos
– 200 gr unt
– 1 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– 500 gr visine (am folosit visine congelate)
-140 gr iaurt (un iaurt mic)

Plan de lucru:
– separam albusurile de galbenusuri
– batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 2) .
– in alt bol adaugam untul moale (lasat la temperatura camerei), cu zaharul si zaharul vanilat (poza3) si mixam (poza 4) .
– turnam galbenusurile pe rand si mixam in continuare (poza 5) apoi adaugam si iaurtul (poza 6).
– adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o lingura de lemn (poza 7).
– incorporam si albusurile (poza 8 ).
– turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt  (poza 9)
– asezam si visinele (care trebuie sa fie scurse , daca folosim visine congelate) (poza 10)
– bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste .
– pofta buna! (poza 11)

Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 16 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


18 Comments
lena

decembrie 7, 2011 @ 19:48

Reply

bine, bine….insa, foto cu creatia finala, nu-i?

hapleablog

decembrie 7, 2011 @ 19:57

Reply

Mici probleme tehnice 😀

Simona

decembrie 8, 2011 @ 06:09

Reply

Un desert delicios!

coco

decembrie 8, 2011 @ 07:36

Reply

cum sa nu fie ?

DiaMar bucataria galbena

decembrie 8, 2011 @ 10:37

Reply

Foarte gustoasa prajitura.O zi buna iti doresc.

FLORY

decembrie 8, 2011 @ 12:01

Reply

Foarte gustoasa!

zilahi adela

decembrie 8, 2011 @ 15:37

Reply

O pufosenie!! iubesc aceasta prajitura! 🙂

maya

decembrie 8, 2011 @ 18:25

Reply

Ador prajituricile astea! De fapt prajitura asta e una dintre prajiturile copilariei mele pe lînga tortul cu mere în oala caramelizata 😀

TeoBucatar

decembrie 8, 2011 @ 20:26

Reply

Daca ai avut visine congelate sigur a iesit foarte aromata,dulce acrisoara!Imi imaginez gustul…

Paradis

decembrie 9, 2011 @ 01:38

Reply

Arata bine de tot si e o reteta usoara.Eu aleg blueberry ca visine nu am.xoxo

Sara & Miki

decembrie 9, 2011 @ 07:31

Reply

O prajitura care-mi place. Eu pun visine la borcan cand e vremea lor, special pentru acesta prajitura. Dar merge si mai bine cu visine congelate ca la tine. Pup!

pansy

decembrie 9, 2011 @ 10:06

Reply

pai vin si eu la o bucatica,ca e una din preferatele mele !

elis

decembrie 16, 2011 @ 18:36

Reply

stie cineva cum se procedeaza pt ca visinele sa nu cada la baza prajiturii? as vrea sa vad visinele pe la mijloc cred ca ar arata f bine.Mie nu mi reuseste.

hapleablog

decembrie 16, 2011 @ 20:57

Reply

Cred ca doar daca sunt foarte uscate.Eu am avut visine congelate si desi le-am lasat la scurs se pare ca tot in partea de jos a prajiturii s-au plasat.

elis

decembrie 19, 2011 @ 16:24

Reply

multumesc! si eu tot la congeator sunt cam zemoase le am asteptat sa se dezghete sa se scurga de suc le am dat prin faina dar nu sunt cuminti tot la baza se duc.

nicoleta

martie 15, 2012 @ 12:08

Reply

ma facut multe prajituri de genu dar cu siguranta si asta este un deliciu cit de curind o voi incerca

hapleablog

martie 15, 2012 @ 16:40

Reply

Astept impresii.O seara frumoasa!

Gab

iunie 15, 2012 @ 09:46

Reply

Pentru ca fructele sa nu se lase la baza prajiturii, eu o dau la cuptor un picut inainte de a pune fructele. In felul acesta ele raman la suprafata. Depinde cat lasati praji la cuptor inainte! Sper ca am putut fi de ajutor! E o prajitura care mie imi place foarte mult si o fac cu placere oricand! Succes!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020