prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-final

PRAJITURA BOEMA FACUTA IN CASA

Mai întâi, te pun în temă
Cu această prăjitură boemă:
Nu cântă serenade la chitară
Și rezistă nemâncată doar o seară.

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua medii
  • 150 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de coptprajitura-boema-facuta-in-casa-poza-1

pentru sirop

  • 300 ml apa
  • 150 gr de zahăr

pentru glazura

  • 150 gr ciocolata amaruie ( peste 50 % cacao)
  • 150 ml smantana pentru friscaprajitura-boema-facuta-in-casa-poza-7

pentru ganache

  • 200 gr de ciocolată
  • 250 ml de smantana pentru friscaprajitura-boema-facuta-in-casa-poza-11

pentru frisca de decor

  • 400 ml frisca lichida

PLAN DE LUCRU prajitura boema

  1. facem blatul: Separam albusurile de galbenusuriprajitura-boema-facuta-in-casa-poza-2
  2. batem albusurile spuma. Când spuma este ferma, adaugam treptat zaharul pana obtinem o spuma lucioasa care stă “bat”. Mixam in alt bol galbenusurile, peste care turnam treptat uleiul.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-3
  3. adaugam galbenusurile peste albusuri si le incorporam cu o spatula de silicon.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-4
  4. turnam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si omogenizam totul cu ajutorul spatulei. Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma ( 35×25 cm) acoperita cu hartie de copt. prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-5Lasam aproximativ o jumatate de ora in cuptorul incins la 170 grade. Pentru a verifica daca blatul e facut, il „intepam” adanc cu o scobitoare in mijloc. Daca nu ramane aluat pe scobitoare, e ok.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-6
  5. Pregatim siropul. Caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam sa fiarba 2-3 minute. Insiropam blatul cat este inca fierbinte. Cand blatul s-a racit, il portionam in 15 bucati egale. prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-9Daca ne-a mai ramas sirop, mai insiropam si fiecare bucata de blat.
  6. pregatim glazura. Incalzim smantana pentru frisca (fara a fierbe), apoi dizolvam ciocolata.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-8
  7. Turnam glazura peste fiecare bucata de prajitura. prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-10Lasam sa se raceasca. Pentru crema, folosim acelasi procedeu. Incalzim smantana (fara a fierbe), apoi dizolvam complet ciocolata. prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-12Lasam la racit cateva ore macar 3-4 ore. (Eu am lasat peste noapte). Compozitia rece o mixam pana obtinem consistenta unei creme.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-13
    in alt bol mixam smantana pentru frisca de deasupra (400 ml).prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-14
  8. Cu ajutorul unui pos, ornam fiecare prajitura cu cate un strat de crema de ciocolata, apoi un strat de frisca. Am pus deasupra cate o bucata de ciocolata.prajitura-boema-facuta-in-casa-poza-15
  9. Prajitura boema este gata. Pofta buna!.prajitura boema

2 Comments
olivia

noiembrie 20, 2016 @ 12:09

Reply

Avem mare pofta la o asemenea prajitura,ce ne aminteste de tinerete.

Ghid Restaurante

noiembrie 22, 2016 @ 11:01

Reply

O reteta interesanta. O sa incerc si eu aceasta reteta. Multumesc!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.417 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010