PORC CU ANANAS

Va propunem sa iesiti din tiparele prepararii carnii de porc. Am mancat asa ceva la restaurantul chinezesc si am spus ca trebuie neaparat sa repetam experienta culinara si acasa. A iesit o minunatie.

Ce iti trebuie pentru doua portii mari (poza 1):
– 400 gr. carne de porc taiata cubulete
– 300 gr. ananas cubulete
– 300 gr morcovi mici
– zeama de la o jumatate de lamaie
– o lingurita de miere
– 3 lingurite de amidon
– sos de soia
– sare, piper

Plan de lucru:
– pregatim carnea (poza 2) si o “marinam” cu sos de soia, sare, piper apoi acoperim cu amidon (poza 3). O lasam asa cam 15 minute.
– punem carnea in uleiul foarte incins din wok. Lasam la foc mare si amestecam in continuu. Cand carnea s-a rumenit (poza 4) adaugam mierea dizolvata in zeama de lamaie. Lasam 2-3 minute si punem morcovii (poza 5). Amestecati in continuu la foc mare.
– la 5 minute dupa ce ati adaugat morcovii, aruncati in wok si ananasul (poza 6). Mai lasati 5 minute amestecandu-le bine ca sa intre sosul in carne, morcovi si ananas.
– Pofta buna! (poza 7)

Timp de preparare: 40 minute
Pret: 10 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


15 Comments
Gabitza

noiembrie 10, 2012 @ 16:43

Reply

Cat de bine arata!!!!

truedelights

noiembrie 10, 2012 @ 18:06

Reply

Nu am incercat combinatia, dar ma tenteaza. Arata grozav!

Retetegg

noiembrie 10, 2012 @ 19:34

Reply

Mmmm…ce pofta am acum de porc cu ananas …yuummmy! 😀

Laura Nechita

noiembrie 10, 2012 @ 19:43

Reply

Oau, arata de milioane!

70gabi40

noiembrie 10, 2012 @ 22:36

Reply

Un fel de “sweet and sour pork”, adica dulce acrisor. Foarte bun!

Adina

noiembrie 11, 2012 @ 09:24

Reply

Sunt fan poc-ananas si am preparat Porc dulce acrisor,acum ceva vreme.Trebuie sa repet operatiunea!:)
Interesanta reteta cu baby carrots; o iau in vizor!
O duminica faina.

Adina

noiembrie 11, 2012 @ 09:26

Reply

Am uitat sa laud poza extrem de sugestiva si chinese!:)

Tincuta Clocotici

noiembrie 11, 2012 @ 09:39

Reply

Pentru a-i da un plus de aroma orientala, am condimentat carnea cu putin ghimbir proaspat ras pe razatoare, iar ca garnitura am servit un orez simplu. Delicios! O reteta pentru a te prezenta bine in fata prietenilor. Multumim, Haplea pentru reteta!

hapleablog

noiembrie 11, 2012 @ 10:35

Reply

Am vrut sa punem si noi ghimbir, insa aroma mi se pare prea puternica si nu am vrut sa ia din aroma ananasului.Dar cu siguranta si cu ghimbir este absolut delicios!

pansy

noiembrie 11, 2012 @ 09:52

Reply

Foarte bun!

Simona

noiembrie 11, 2012 @ 18:08

Reply

Si eu am pe lista “porcu” asta, dar… uite ca nu-i mai vine randul.. Pana fac eu, ma servesc de la tine c-o portie! 🙂

DiaMar bucataria galbena

noiembrie 11, 2012 @ 22:49

Reply

Trebuie musai pregatita cat mai repede.Carnivorii din dotare ar devora-o urgent!

strumfa bucatareste

noiembrie 12, 2012 @ 08:35

Reply

Eu sunt pentru genul acesta de combinatii, putine persoane au gusturile dezvoltate dar si mai putine sunt deschise sa incerce. Sunt din Banat, unde se consuma compoturi, dulceturi si altele de acest gen alaturi de felul doi de mancare (a ramas de la austrieci) si multa lume nu ne intelege, am auzit comentarii contrariate, Cu siguranta a iesit ceva bun, felicitari pt combinatie.

irina (bucataria Irinei)

noiembrie 12, 2012 @ 12:16

Reply

Am mancat ananas doar cu pui! Cred ca trebuie sa incerc si cu porc!

Cristina

noiembrie 12, 2012 @ 16:27

Reply

Am mancat doar pui cu ananas, asa ca trebuie sa testez neaparat reteta ta pentru ca arata ff bine!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020