PIURE DE SPANAC

Este o perioada minunata pentru spanac. Merita incercat in tot felul de combinatii, dincolo de modul clasic de preparare. Va facem o sugestie…

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg spanac proaspat
– 300 ml lapte
– 100 gr unt
– 3 linguri faina
– 3 catei de usturoi
– sare

Plan de lucru:
– spalam bine frunzele de spanac, apoi le oparim 10 minute (poza 2). Le scurgem (poza 3), apoi le tocam marunt (poza 4).
– Am pregatit toate ingredientele necesare prepararii piureului (poza 5)
– topim untul (poza 6), luam de pe foc si amestecam bine si continuu faina si laptele, pentru a nu se forma cocoloase (poza 7). Punem  pe foc si lasam pana se ingroase putin, apoi adaugam spanacul (poza 8 ).Lasam sa fiarba 20 minute, iar spre final adaugam usturoiul pisat si sare dupa gust (poza 9)
-Servim fie simplu (poza 10), fie pe post de garnitura. Merge si amestecat cu o lingura de smanatana (poza 11)
– Pofta mare!

Timp de preparare: 70 de minute (incluzand timpul de curatare a spanacului)
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


8 Comments
Simona

mai 29, 2012 @ 16:07

Reply

O bunatate! Am facut si eu duminica… din spanac proaspat cules de la tara!

AliceKitchenette

mai 29, 2012 @ 19:44

Reply

Imi place, arata bine!

Any

mai 30, 2012 @ 08:34

Reply

Si la mine acasa tot asa se mananca spanacul si daca mai pui deasupra si un ou ochi…..e demential!

mirela

martie 25, 2013 @ 15:49

Reply

pare usor de facut am sa fac si eu

hapleablog

martie 25, 2013 @ 16:15

Reply

Este usor de preparat si foarte gustos.Am mai facut si noi duminica cu spanac proaspat.Foaarte bun!Astept impresii din partea ta!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.539 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020