Este o perioada minunata pentru spanac. Merita incercat in tot felul de combinatii, dincolo de modul clasic de preparare. Va facem o sugestie…
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg spanac proaspat
– 300 ml lapte
– 100 gr unt
– 3 linguri faina
– 3 catei de usturoi
– sare
Plan de lucru:
– spalam bine frunzele de spanac, apoi le oparim 10 minute (poza 2). Le scurgem (poza 3), apoi le tocam marunt (poza 4).
– Am pregatit toate ingredientele necesare prepararii piureului (poza 5)
– topim untul (poza 6), luam de pe foc si amestecam bine si continuu faina si laptele, pentru a nu se forma cocoloase (poza 7). Punem pe foc si lasam pana se ingroase putin, apoi adaugam spanacul (poza 8 ).Lasam sa fiarba 20 minute, iar spre final adaugam usturoiul pisat si sare dupa gust (poza 9)
-Servim fie simplu (poza 10), fie pe post de garnitura. Merge si amestecat cu o lingura de smanatana (poza 11)
– Pofta mare!
Timp de preparare: 70 de minute (incluzand timpul de curatare a spanacului)
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Simona
mai 29, 2012 @ 16:07
O bunatate! Am facut si eu duminica… din spanac proaspat cules de la tara!
AliceKitchenette
mai 29, 2012 @ 19:44
Imi place, arata bine!
Any
mai 30, 2012 @ 08:34
Si la mine acasa tot asa se mananca spanacul si daca mai pui deasupra si un ou ochi…..e demential!
mirela
martie 25, 2013 @ 15:49
pare usor de facut am sa fac si eu
hapleablog
martie 25, 2013 @ 16:15
Este usor de preparat si foarte gustos.Am mai facut si noi duminica cu spanac proaspat.Foaarte bun!Astept impresii din partea ta!