OPC: Parizerul ocupa primul loc in topul celor mai nocive mezeluri

trombon.ro

Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs. Potrivit OPC, mezelurile contin multa apa, conservanti, carne de proasta calitate si tot felul de resturi. Specialistii ne avertizeaza sa nu le consumam în exces, deoarece pot cauza diferite tipuri de cancer si pot duce si la cresterea colesterolului. Din cauza produselor alimentare bogate în chimicale si grasimi “rele” bolile cardiovasculare si obezitatea sunt tot mai des întâlnite în rândul populatiei.
Cele mai daunatoare alimente sunt cele care au un continut ridicat de slanina si sorici, ingrediente pe care le gasim in majoritatea mezelurilor. Acestora li se adauga ingrediente precum coloranti, conservanti, dar si diferite E-uri precum nitratul de sodiu sau monoglutamatul de sodiu.

Unele dintre cele mai nocive mezeluri care se afla în comert sunt:
Parizerul – are în compozitia sa 80% slanina si sorici de porc, 10% MDM, carne dezosata mecanic, în compozitia careia intra oase macinate. Acest aliment mai contine faina de soia, amidon, dar si condimente, printre care se numara sare, coriandru, boia de ardei. Potentiatorii de gust si colorantii sunt si ei trecuti pe lista ingredientelor care se gasesc în parizer.

Crenvurstii – duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare daca nu sunt pastrati în conditii corespunzatoare. MDM-ul este gasit în mare parte din acest preparat din carne. Pielite si grasime se gasesc si ele în compozitia acestora. E-urile abunda si ele, deoarece crenvustii au mereu o culoare frageda.

Lista continua cu: Kaizer (sare, gelifianti, coloranti), salamurile (60% grasimi, 20% carne de calitate inferioara), sunca taraneasca (70% slanina, oase si sorici).
Sursa: Mediafax


10 Comments
strumfa bucatareste

februarie 21, 2012 @ 13:11

Reply

si cu toate astea se vand, si consumam toti, inclusiv si cei ce zic ca NU consuma :)). Eu consider ca multi stim cat de nesanatoase sunt aceste mezeluri, dar le consumam pt ca sunt bune :D, ne plac, din pacate 🙁

hapleablog

februarie 21, 2012 @ 13:23

Reply

Asa e … marturisesc ca si eu mai am pofta, din cand in cand, de un crenvurst cu mustar 😀

antiqul

februarie 22, 2012 @ 11:16

Reply

Crenvuştii cu muştar şi o bere pe lângă sunt enervant de buni 😉

TeoBucatar

februarie 21, 2012 @ 18:25

Reply

Nu prea ne mai ramane nimic sanatos!E deprimant ca nu mai poti cumpara nimic fara sa stii ca faci un mare compromis in defavoarea sanatatii tale si mai ales a copiilor!

hapleablog

februarie 21, 2012 @ 21:07

Reply

Cam asa e … bananele sunt radiate, apa minerala are reziduri, puii sunt crescuti cu chimicale etc. Oare inainte nu erau facute la fel?

Simona

februarie 22, 2012 @ 17:39

Reply

Sunt multe de spus pe tema asta… Fiind in domeniu cunosc foarte bine acesta problema si mai ales aceste produse. Preparatele nu-s daunatoare ptr ca contin slanina si sorici… Mai periculos este MDM-ul… sau mai bine spus, ce contine MDM-ul! In general parizerul si cremvustii sunt facuti doar din MDM + aditivi!
Toate ingredientele folosite in fabricarea produselor din carne, fiecare retata in parte detine toate avizele, inclusiv al Ministerului Sanatatii. Asa ca DSVSA-urile si OPC-urile au mainile legate, atata timp cat produsul respecta retata pentru care are aviz… no comment!
Este un lant al slabiciunilor, iar cei care sufera suntem noi, cei care de pofta sau de foame consumam mai des sau mai rar aceste produse!
Felicitari ptr postare… poate ar trebui sa facem mai des astfel de postari!

hapleablog

februarie 24, 2012 @ 18:09

Reply

Ai dreptate, ar trebui publicate tot mai multe articole de larg interes.

alexander

februarie 24, 2012 @ 14:52

Reply

Tovarase, pai si ce sa mai mancam? 🙁

hapleablog

februarie 24, 2012 @ 17:45

Reply

Fac eforturi sa nu mai mananc

alexander

februarie 24, 2012 @ 19:14

Reply

bei multa apa? 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020