Ceaiul cald din serile geroase de iarna merge de minune cu o astfel de briosa.
Ce iti trebuie pentru 10 briose mari (poza1):
– 2 oua
– 2 mere
– 240 gr faina
– 150 gr zahar
– 8 linguri lapte
– un plic de praf de copt
– un plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara
-2 linguri de ulei
Plan de lucru:
– mixam ouale cu zaharul (poza 2). Adaugam treptat laptele si uleiul. Mixam (poza 3). Intr-un alt bol, amestecam faina cu praful de copt si scortisoara (poza 4). Curatam si apoi razuim cele 2 mere (poza 5).
– Turnam amestecul de oua peste amestecul de faina (poza 6). Omogenizam cu o spatula de silicon/lingura de lemn (poza 7). Adaugam merele razuite (poza 8 ) si amestecam.
– Turnam compozitia in forme de briose unse cu unt pe interior (poza 9). Lasam la cuptorul incins la 170 grade 30-35 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii (poza 10)
– pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 0.8 lei/ briosa (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Rocsy Ciobanu
decembrie 12, 2012 @ 18:22
Ce imi plac…
Simona
decembrie 12, 2012 @ 20:19
Cat de bune sunt..
pansy
decembrie 13, 2012 @ 07:24
Imi plac toate dulciurile cu mere si briosele astea ale tale nu fac exceptie.
Adina
decembrie 13, 2012 @ 08:51
Ti s-au infuriat ,nu gluma!:)
Ador merele in aluaturi!
De-abia am facut tapenada de la tine si acum ma ispitesti iar.
O salvez!
Daily Gossip
decembrie 13, 2012 @ 11:44
Briosele sunt preferatele mele. reteta a picat la fix pentru mine. 🙂
ROZIPPLER
decembrie 13, 2012 @ 12:40
f bine arata…iti vine sa mananci ecranul
Alexandra
decembrie 13, 2012 @ 13:40
Absolut superbe!
Buburuza Bubu
decembrie 13, 2012 @ 16:45
Buna tare langa o cana de ceai!!!
Tipografie
decembrie 13, 2012 @ 22:20
Bune bune!!!
DiaMar bucataria galbena
decembrie 15, 2012 @ 07:26
Eu aduc plicurile cu ceai!Ce spui?O zi buna!
Rochii lungi
decembrie 15, 2012 @ 11:17
Le-am mancat dintr-o privire! Ce buna e combinatia cu mere, yammiiii 🙂
Bianca
decembrie 15, 2012 @ 13:25
Mama, ce briose! cum arata! vreau sa fac si eu curand!!
apartamente
decembrie 16, 2012 @ 20:33
Arata delicios!