HARIRA – SUPA MAROCANA

Harira este o supa marocana la mare cautare in timpul Ramadanului, pentru ca este foarte nutritiva si ii ajuta pe musulmani sa reziste orelor de nemancare. Noi v-o recomandam pentru orice moment al anului.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 300 gr carne de miel sau vita (dar noi am folosit porc)
– 250 gr naut (lasat peste noapte la inmuiat)
– 250 gr linte
– 150 ml suc de rosii
-2 linguri bulion
-2 linguri faina
-4-5 catei de usturoi
– 25 gr unt
– 2 legaturi patrunjel
– un cub concentrat de legume
-o mana taitei
– 2 cepe
– 1 ou
– sofran
– ghimbir (o lingurita , tocat marunt)
-sare, boia, un cub concentrat de legume

Plan de lucru:
– calim carnea in ulei (poza 2). Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugam ceapa tocata marunt (poza 3). Lasam sa se caleasca si ceapa, apoi adaugam nautul (poza 4), apoi lintea (poza 5). Presaram patrunjelul, dar nu tocat foarte marunt (poza 6). Adaugam untul (poza 7). Lasam 10 minute pe foc, apoi adaugam ghimbirul, usturoiul pisat, sofranul, boia, sare dupa gust (poza 8 ). Acoperim cu 1 litru de supa (am folosit cub concentrat de legume) (poza 9). Lasam la fiert, aproximativ 1 ora.
-Intre timp, diluam faina in 150 ml apa. Separat, diluam pasta de bulion in 150 ml apa (poza 10).
– Dupa ce au trecut cele 60 minute, adaugam pasta de bulion diluata apoi sucul de rosii (poza 11). Turnam faina diluata (strecurata, ca sa nu ramana cocoloase) (poza 12). Presaram taitetii (poza 13).Lasam pe foc inca 10 minute. Apoi adaugam oul intreg si amestecam energic (poza 14). Mai lasam 2-3 minute, apoi servim.
– Pofta mare! (poza 15 )

Timp de preparare: 120 de minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


12 Comments
Cristina

aprilie 2, 2012 @ 05:40

Reply

Apetisanta supa ai facut!

alina

aprilie 2, 2012 @ 06:38

Reply

Foarte bine arata!!

Emily

aprilie 2, 2012 @ 07:45

Reply

super delicioasa! si eu o pregatesc uneori 🙂
o zi minunata draga Haplea!

Simona

aprilie 2, 2012 @ 16:05

Reply

Mmm… ce buna trebuie sa fie…

DiaMar bucataria galbena

aprilie 2, 2012 @ 17:52

Reply

Cred ca este buna tare.Arata apetisant.Numai bine!

Mare Maria

aprilie 3, 2012 @ 05:25

Reply

Este o supa pe gustul meu, imi place tare mult!!!Mie imi place tare mult preparatele marocane. Am primit o carte cu retete marocane…..dar din lipsa de timp, nu ajung sa prepar:( O zi buna!

alexa

iulie 28, 2012 @ 11:16

Reply

eu nu sunt de acord cu faina in mancare. pot sa renunt la ea?

hapleablog

iulie 28, 2012 @ 15:20

Reply

Nici noi, dar am spus sa respectam reteta originala. Faina ajuta la ingrosarea mancarii. Daca renunti la faina o sa fie mai fluida, dar cu siguranta la fel de gustoasa!!!Bafta la bucatarit!

alexandra

august 2, 2012 @ 09:40

Reply

am facut supa aseara. am folosit carne de vita, asa cum ai spus ca este in reteta orignala. desi am renuntat la faina, supa nu era chiar foarte fluida, era chiar un pic cremoasa. recunosc ca am folosit naut si linte di conserva, poate si asta a vut un aport la “cremozitatea” supei…oricum a iesit foarte buna, am primit 10 cu felictari…asa ca ma sa mai supa….pt ca tot am inceput o cina in stil marocan ,am continuat la fel cu pui cu masline si zeama de lamaie

alexa

august 2, 2012 @ 11:21

Reply

am facut supa aseara. am folosit carne de vita, asa cum ai spus ca este in reteta originala. desi nu am folosit faina supa nu a iesit foarte fluida, a iesit chiar un pic cremoasa. de data aceasta am folosit naut si linte din conserva, pe care l-am spalat inainte de ale pune in supa. oricum…a iesit super, am primit 10 cu felicitari si o intrebare “cand mai supa marocana?”…la felul 2 am servit un pui cu masline si lamaie, tot in stil marocan.

hapleablog

august 2, 2012 @ 17:21

Reply

Sa va fie de bine!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020