Dacă vreți să fiți voinici
Trebui să mâncați furnici
Dintr-acelea în copac
Cum asiaticii fac.
INGREDIENTE
- 200 gr noodles (taitei de orez)
- 300 gr carne tocata (am fosit amestec vita cu porc)
- ciuperci ”urechi de lemn”
- 2 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 bucatica radacina ghimbir
- 1 ardei iute (chili)
- o lingurita amidon
- 2 lingurite sos soia
- ulei de soia (am folosit de la Cardinal)
- sare, piper
PLAN DE LUCRU
- amestecam carnea cu sare, piper, sos de soia, ulei de soia si amidon
O bagam in frigider
- lasam ciupercile in apa ca sa se hidrateze
- incingem in wok ulei de soia, in care calim ardeiul iute tocat, partea alba a cepei, usturoiul pisat si ghimbirul razuit.
Adaugam carnea si o lasam sa se rumeneasca
Adaugam si ciupercile hidratate
- Punem apa pe foc. Cand a dat in clocot, oprim flacara si introducem taiteii de orez. Ii lasam sa se hidrateze aproximativ cinci minute
- scurgem taiteii, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii amestecam in wok impreuna cu partea verde a cepei
- pofta buna!
Mary Udrea
septembrie 2, 2014 @ 21:12
Minunata reteta ta!
Cristina
septembrie 4, 2014 @ 16:08
Hmm, bun!!!
Andreea Denisa
septembrie 5, 2014 @ 00:20
Mmm ce interesanta !! Arata tare bine!
Alina
septembrie 14, 2014 @ 14:14
Interesanta reteta! Cat despre aspect, nu avem cuvinte!
simonacallas
octombrie 27, 2014 @ 16:30
Eu n-as prea manca furnici,
Da-i bun ce-ai gatit aici 🙂