Desi cus-cus-ul aduce la aspect cu orezul, gustul este unul diferit. Haplea va recomanda sa incercati aceasta reteta
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 250 gr cus cus
– 2 morcovi
– 500 gr ciuperci
– 3 cepe mici
– 100 ml ulei pt calit
– apa 2 cani (pt fiert cous cous)
– sare, piper, peperoncino, delikat
Plan de lucru:
– Curatam si dam pe razatoare morcovul (poza 2), apoi il punem la calit (poza 3). Adaugam 2 cani de apa si un praf de sare (poza4) si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.
– Intre timp punem ceapa la calit (poza 5), apoi adaugam ciupercile taiate marunt (poza 6). Condimentam si le lasam sa se caleasca.
– Amestecul de ciuperci il lasam la scurs (poza 7)
– Revenim la apa care a inceput sa fiarba si adaugam cus cus-u l(poza8 ). Lasam la fiert pana scade apa si amestecam sa nu se lipeasca (poza 9).
Amestecam couscous-ul cu ciupercile (poza 10) si punem intr-un vas de yena (poza 11). Bagam la cuptor 30 minute.
-pofta buna! (poza 12)
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Emily
decembrie 12, 2011 @ 21:09
excelenta combinatie! imi place morcovul, imi plac ciupercile si ador cus-cusul si noroc ca le am pe toate la indemana caci maine stiu ce sa pregatesc 😉
o seara faina!
cat’s kitchen
decembrie 13, 2011 @ 09:09
Si mie imi place mult combinatia ta !!!
DiaMar bucataria galbena
decembrie 13, 2011 @ 12:37
Imi plac toate cele ce ai pus acolo.
Mare Maria
decembrie 14, 2011 @ 07:50
Ce imbietor arata……..yammy.!!!!Pupici:x
pansy
decembrie 14, 2011 @ 08:16
bun cus-cus !
pansy
decembrie 14, 2011 @ 08:26
acuma am observat ca ai folosit paste fainoase de forma cus-cus,nu cus-cus propriu zis.De aia eram putin nedumerita de procedeul de gatire.poate ar trebui sa specifici la ingrediente asta.
Miha
decembrie 14, 2011 @ 21:24
Simplu si delicios!