Ţineţi minte cinci cuvinte:
E bine să mâncaţi linte!
Ce iti trebuie (poza 1)
– 350gr linte uscata (am folosit linte verde)
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– 1 ceapa
– pesmet
– 1 ou
– sare, piper, cimbru uscat
Plan de lucru:
-se lasa lintea la inmuiat peste noapte, apoi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece aproximativ 30 minute. (poza 2). Lasam sa se raceasca si apoi le transformam intr-o pasta (poza 3).
– Amestecam intr-un bol lintea, morcovul, ceapa tocate marunt, cartofii dati prin razatoare, oul, condimentele si daca este cazul adaugam si pesmet (pozele 4 si 5). Din acest amestec formam chiftelutele (poza 6).
– Acoperim chiftelutele cu pesmet (poza 7). Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Le lasam la cuptorul incins sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 20 minute pe fiecare parte).
– Pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 60 de minute
Dorina
martie 27, 2013 @ 08:55
Interesanta reteta
Tincuta Clocotici
martie 27, 2013 @ 09:34
Nemaipomenit! Am s-o fac. In familie mancam linte cu placere, ni se pare mai usor de digerat decat fasolea, dar nu mi-ar fi dat prin cap sa fac chiftele. O voi face chiar saptamana asta!
Tincuta Clocotici
martie 27, 2013 @ 09:36
Imi place ca sunt la cuptor si asa se evita prajitul. Un fel de mancare foarte sanatoasa.
Laura Nechita
martie 27, 2013 @ 10:32
Oooo, ai mesterit niste bunatati. chiar arata bine tare! de mult timp incerc sa folosesc si eu linte si parca nu mai dovedesc :)) imi vine sa fur vreo cateva chiftelute de aici 😉
Simona
martie 27, 2013 @ 13:50
Uite ca la asta nu m-as fi gandit.. 🙂 Bravo! Cred ca-s foarte bune..
Alina Vicu
martie 28, 2013 @ 09:43
Super bune! Eu am facut din fasole 😉
Poliana
martie 28, 2013 @ 12:55
Sanatoase foc! Chiftelutele la cuptor sunt preferatele mele, daca au si multe legume e si mai bine 😉
maria mihalache
martie 28, 2013 @ 18:26
Sanatoase!
yaya6
martie 30, 2013 @ 21:05
stii ceva eu am sa le fac de post ca tare faine mai sant ,am sa aduug ceva amidon,o seara faina
tabita
martie 14, 2014 @ 16:29
pentru a le face de post se poate inlocui oul cu o lingura seminte de in macinate amestecate cu 1-2linguri de apa. inul are rolul de a lega in multe retete vegane. foarte faina ideea, nu m-am gandit sa fac chiftele din linte, am sa incerc cu siguranta
hapleablog
martie 14, 2014 @ 19:56
O sa incerc si varianta cu seminte de in. Merci de idee!