CHEC DE PORTOCALE

chec cu portocale 13

Pufos, aratos, delicios, usor de facut si cu o placuta aroma de portocala. Iata mai jos reteta.

Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
– 3 oua
– 200 gr de zahar
– 300 gr de faina
– 200 ml suc de portocale (am stors de la 3 portocale)
– 100 ml de ulei
– un praf de copt,o lingura zeama de portocala pentru stins
– zahar vanilat

Plan de lucru:
– se separa albusurile de galbenusuri
– se bat albusurile spuma (poza 2)
– galbenusurile se freaca cu zaharul (poza3), iar apoi se adauga faina (poza 4).
– praful de copt se stinge cu zeama de portocala. Pregatim sucul de portocala (poza 5).Adaugam praful de copt peste galbenusuri (poza 6 ). Rand pe rand, se adauga uleiul (poza 7), sucul de portocale (poza 8 ) si zaharul vanilat. După ce am omogenizat (poza 9) adaugam spuma de albusuri (poza 10). Amestecăm cu o lingura de lemn, de jos in sus, cu miscari lente.
-compozitia obtinuta se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 11)
– checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece testul scobitorii (poza 12)
– Pofta mare! (poza 13)

Timp de preparare: 90 de minute
Pret: 5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


12 Comments
Teo

ianuarie 30, 2012 @ 19:34

Reply

Mai Haplea …pare tare bun checul asta..dar spune-mi si mie ce cauta mana aia de femeie in poza. Sa inteleg ca nu esti tu autorul ??!!

O seara buna !

hapleablog

ianuarie 30, 2012 @ 19:40

Reply

Eheee … e o munca in echipa 😛

Dulcegarii culinare

ianuarie 30, 2012 @ 20:45

Reply

;))) Hai ca te-a deconspirat;) Oricum super checul chef 😉

hapleablog

ianuarie 31, 2012 @ 14:30

Reply

😛 Am recunoscut de la inceput 😀 De altfel, pe contul de Facebook sunt poze cu echipa de bucatari. Eu merit cam … 25% din aprecieri :))

zilahi adela

ianuarie 31, 2012 @ 08:13

Reply

Bunn!! Daca e asa aratos checul il premiez cu un premiu :) de la mine!

Magda Adina

ianuarie 31, 2012 @ 12:06

Reply

Pufos si aromat !!!! ….hmmmm , cred ca Haplea nu poate sa amestece cu mana stanga 😉 … ca doar in mana dreapta tine aparatul , nu? :):) 😉

Simona

ianuarie 31, 2012 @ 19:21

Reply

Ce pofta mi-ai facut… Si Haplea nu s-a deconspirat deloc… si in alte poze apare cate o mana de femeie.. deci doamna gateste, Haplea pozeaza si posteaza! Munca in echipa nene, nu gluma!

Carmen

februarie 3, 2012 @ 17:22

Reply

n-am incercat niciodata reteta aceasta.
multumesc pentru sugestie !

carmen

martie 1, 2012 @ 14:58

Reply

cred ca e foarte bun acest chec,nu am mai vazut aceasata reteta pana acum,o sa-l incerc si eu cu siguranta.

hapleablog

martie 1, 2012 @ 17:46

Reply

Da intr-adevar are un gust foarte bun.

Andreea Gheorghiu

martie 20, 2013 @ 15:23

Reply

acum incerc sa prepar si eu acest chec…am emotii, sper sa imi si iasa :))

hapleablog

martie 20, 2013 @ 20:05

Reply

Astept impresii!Bafta!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 582 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010