TORT CIOCOLATOS CU CREMA CARAMEL

Mi-a scris Moș Crăciun – dragul de el! –
Că trece pe la mine la sfârșitul lunii
Că a fost moș cuminte și că și-ar dori
Un tort ciocolătos cu cremă caramel.

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr ciocolata (am folosit ciocolata dark cu 55% cacao)
  • 1 plic praf de copttort ciocolatos cu crema caramel poza 1

ingrediente pentru crema

  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr caramel (am folosit Lapte condensat caramelizat de la Delatte)tort ciocolatos cu crema caramel poza 10

ingrediente pentru topping

  • 50 gr ciocolata (dark)
  • bomboane Ferrero Rocher

PLAN DE LUCRU tort ciocolatos cu crema caramel

  1. Primul pas in prepararea blatului de tort este sa topim ciocolata pe baie de abur . Apoi o lasam deoparte sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).
  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtinem o bezea ferma (poza 2).tort ciocolatos cu crema caramel poza 2
  3. Separat in alt bol mixam untul, apoi adaugam zaharul si ciocolata topita (mixam in continuu). tort ciocolatos cu crema caramel poza 3Adaugam si mixam rand pe rand galbenusurile, tort ciocolatos cu crema caramel poza 4apoi presaram faina amestecata cu praful de copt tort ciocolatos cu crema caramel poza 5si omogenizam tot cu mixerul la viteza mica.
  4. Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si omogenizam cu o spatula de plastic (silicon). tort ciocolatos cu crema caramel poza 6Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt pe fundul tavii, iar peretii laterali ii ungem cu unt.tort ciocolatos cu crema caramel poza 7
  5. Lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 175 grade, pana trece testul scobitorii.tort ciocolatos cu crema caramel poza 8 Lasam blatul sa se raceasca complet apoi il scoatem din forma si indepartam hartia de copt. Taiem blatul pe jumatate, longitudinaltort ciocolatos cu crema caramel poza 9
  6. Pregatim crema. Mixam mascarponele cat sa se „dezmorteasca” putin, apoi adaugam treptat din caramel. Mixam in continuare pana la omogenizarea completa.tort ciocolatos cu crema caramel poza 11
  7. Punem jumatate din crema la mijlocul tortului, tort ciocolatos cu crema caramel poza 12iar cu restul de crema imbracam tortul in exterior. Ornam dupa plac cu ciocolata (topita la bain-marie). Noi am desenat o panza de paianjen si am ornat cu bomboane Ferrero Rocher.tort ciocolatos cu crema caramel
  8. Lasam tortul in friger sa se intareasca crema (macar 3-4 ore), apoi servim cu mare pofta.tort ciocolatos cu crema caramel poza 15
    Pofta buna la tort ciocolatos cu crema caramel

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020