tiramisu cu capsuni

TIRAMISU CU CAPSUNI LA BORCAN

Tiramisu cu capsuni!
O să-ți placă-acest desert
Bunăciune între bunăciuni
Parfumat, cremos, perfect.

INGREDIENTE

  • 12  piscoturi
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 ml lapte
  • 200 ml compot de capsuni
  • 500 gr capsuni
  • 3 linguri de zahartiramisu cu capsuni poza 1

PLAN DE LUCRU tiramisu cu capsuni

  1. preparam un compot din 3-4 capsuni pe care le spalam si le scufundam in apa clocotita. Oprim focul dupa 10 minute, strecuram si lasam sa se raceasca.
  2. Preparam apoi siropul de capsuni. Spalam fructele, apoi le taiem in bucati si le punem pe foc impreuna cu cele 3 linguri de zahar. tiramisu cu capsuni poza 2Le lasam pe foc aproximativ 10 minute, tiramisu cu capsuni poza 3apoi lasam sa se raceasca.
  3. Pentru crema, amestecam mascarponele cu smantana si laptele, apoi adaugam ciocolata topita pe bain-marie . tiramisu cu capsuni poza 4Omogenizam cu o spatula.
  4. Insiropam piscoturile in  compotul de capsuni, apoi le aranjam in borcane sau in tava.tiramisu cu capsuni poza 5
  5. Acoperim cu un strat generos de crema, apoi cu sirop de capsuni.tiramisu cu capsuni poza 6
  6. Repetam procedeul,  tiramisu cu capsuni poza 7pana obtinem desertul final.tiramisu cu capsuni
  7. Pofta buna! tiramisu cu capsuni

Capsunile contin si fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei. O portie de capsuni contin 2 grame de fibre. De asemenea, deoarece fibrele continute de capsuni incetinesc absorbtia de zaharuri din sange, sunt indicate a fi consumate cu moderatie si in cazul diabetului de tip 2.
Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.
Capsunile contin potasiu, vitamina K si magneziu, esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor, a scris garbo.ro.


2 Comments
Adela Zilahi

martie 29, 2016 @ 20:41

Reply

Nu ar avea cum sa nu-mi placa acest desert!! E o idee super la borcan.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010