Asa cum am promis, continuam seria de deserturi cu lapte condesat. Este un ingredient care ne place foarte mult, care intra in multe combinatii delicioase, cum ar fi crema pentru aceasta rulada yummy!
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
– 4 oua
– 100 gr zahar
– 4 linguri de faina
– esenta de portocala
– 1 plic zahar vanilat bourbon
Pt crema:
– 300gr lapte condesat indulcit (am folosit crema DeLatte)
– 2oo gr unt
– 100 gr ciocolata neagra
Plan de lucru:
Blatul de rulada:
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Batem albusurile spuma cu un praf de sare(poza 3). Galbensurile cu zaharul si zaharul vanilat (poza 4) se mixeaza pana obtinem consistenta unei creme (poza 5)
– Adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri. Amestecam usor, apoi adaugam si faina (poza 5).Mixam la viteza mica (poza 6).
– Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm (poza 7). Lasam la cuptor pentru 15-20 minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 ).
– Cat timp se coace rulada, preparam crema. Topim pe baie de apa ciocolata (poza 9). Mixam untul lasat la temperatura camerei, pana obtinem o crema (poza 10), apoi turnam treptat laptele condesat (poza 11).Mixam in continuu. Adaugam ciocolata topita, mixam si obtinem crema (poza 12). Lasam crema la racit pentru o ora. Rulada calda o desprindem de pe foaia de copt si o rulam. O lasam rulata pana se raceste crema.
Aplicam crema pe rulada. Atentie!Am folosit cam 70 % din crema.Daca este prea multa crema se ruleaza mai greu. Dar nu aveti teama. Se mananca foarte repede crema ramasa.
– Rulada o stopim cu sirop de caramel, sau la fel de bine merge o glazura de ciocolata. (poza 14).
-Am lasat la racit peste nopate (poza 15)
– Pofta buna! (poza 16)
Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul de racire)
Preţ: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Simona
iunie 2, 2012 @ 07:41
Foarte fain arata rulada! Iar crema cred ca-i un deliciu!!
Weekend placut!
Micul
iunie 2, 2012 @ 07:43
Offf, offf, mai, mai lapte condensat, ciocolata, cred ca n-ar mai gusta nimeni in afara de mine, in caz ca as face-o.
Sa ai weekend fain.
Cristina
iunie 2, 2012 @ 10:45
DAAA! Sigur vreau! Are crema din belsug…
Teobucatar
iunie 2, 2012 @ 11:54
Eu sunt mare fan rulade!Foarte buna cu crema de unt!
Any
iunie 2, 2012 @ 13:10
Si mie imi plac ruladele dulci si sarate, cu siguranta ca si a ta e gustoasa!
Paradis
iunie 2, 2012 @ 14:35
Arata tare bine si crema asta am făcut-o si eu la torturi.Un weekend frumos!
Antonina
iunie 2, 2012 @ 22:11
wow, deci tu ai avut rabdare s-o lasi la racit peste noapte? E grozava crema asta, mergea ea si 100% turnata acolo, nu-i asa? 😉 da ai vrut tu s-o savurezi asa pe indelete fara coca! hai zi, zi serios 😉
hapleablog
iunie 3, 2012 @ 07:37
Recunosc, noaptea a trecut foarte greu 😀
Bucate_apetisante
iunie 3, 2012 @ 07:49
Imi plac ruladele, blatul acela fin,pufos as putea sa mananc asa ceva la nesfarsit iar crema cu lapte condensat trebuie sa fi fost foarte aromata.
Ps.Astept si alte retete cu lapte condesat.
Cristina
iunie 3, 2012 @ 12:07
Daca iti face placere, poti ridica premiul de la mine…
hapleablog
iunie 3, 2012 @ 18:00
Multumesc frumos pt premiu!
maria mihalache
iunie 3, 2012 @ 15:46
Imi place ca e plina cu crema.
Zi minunata!
Mare Maria
iunie 3, 2012 @ 16:13
O rulada foarte reusita si o crema…..yammy,yammy:)!!!O duminica frumoasa!
AliceKitchenette
iunie 3, 2012 @ 16:15
Ador prajiturile cu lapte condensat iar dulce pregatit arata tare delicios 😉
zilahi adela
iunie 3, 2012 @ 19:11
Da imi place cum arata!! La maaaxim! O saptamana faina!
DiaMar bucataria galbena
iunie 4, 2012 @ 11:51
O rulada care imi place tare mult.
O zi buna!
Sara & Miki
iunie 4, 2012 @ 18:27
Imi place ideea de crema. Nu am mancat asa ca o retin. Pup!
Mimmi
iunie 5, 2012 @ 09:06
Tare gustoasa mai trebuie sa fie rulada asta,arata tare bine !
O zi frumoasa!
Magda Adina
iunie 5, 2012 @ 09:57
Ce fain ti-a iesit rulada !!! As papa si eu cateva feliute , dar sunt sigura ca s-a dus !!! 🙂
Roxana
iunie 12, 2012 @ 18:51
Yamiii!!Chiar imi place
Alexandrina
august 15, 2013 @ 07:05
Un deliciu! Felicitari!