RULADA CU CREMA DE UNT SI LAPTE CONDENSAT

Asa cum am promis, continuam seria de deserturi cu lapte condesat. Este un ingredient  care ne place foarte mult, care intra in multe combinatii delicioase, cum ar fi crema pentru aceasta rulada yummy!

Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)

Pt blat:
– 4 oua
– 100 gr zahar
– 4 linguri de faina
– esenta de portocala
– 1 plic zahar vanilat bourbon

Pt crema:
– 300gr lapte condesat indulcit (am folosit crema DeLatte)
– 2oo gr unt
– 100 gr ciocolata neagra

Plan de lucru:

Blatul de rulada:
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Batem albusurile spuma cu un praf de sare(poza 3). Galbensurile cu zaharul si zaharul vanilat (poza 4) se mixeaza pana obtinem consistenta unei creme (poza 5)
– Adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri. Amestecam usor, apoi adaugam si faina (poza 5).Mixam la viteza mica  (poza 6).
– Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm (poza 7). Lasam la cuptor pentru 15-20 minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 ).
– Cat timp se coace rulada, preparam crema. Topim pe baie de apa ciocolata (poza 9). Mixam untul lasat la temperatura camerei, pana obtinem o crema (poza 10), apoi turnam treptat laptele condesat (poza 11).Mixam in continuu. Adaugam ciocolata topita, mixam si obtinem crema (poza 12). Lasam crema la racit pentru o ora. Rulada calda o desprindem de pe foaia de copt si o rulam. O lasam rulata pana se raceste crema.
Aplicam crema pe rulada. Atentie!Am folosit cam 70 % din crema.Daca este prea multa crema se ruleaza mai greu. Dar nu aveti teama. Se mananca foarte repede crema ramasa.
– Rulada o stopim cu sirop de caramel, sau la fel de bine merge o glazura de ciocolata. (poza 14).
-Am lasat la racit peste nopate (poza 15)
– Pofta buna! (poza 16)

Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul de racire)
Preţ: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


21 Comments
Simona

iunie 2, 2012 @ 07:41

Reply

Foarte fain arata rulada! Iar crema cred ca-i un deliciu!!
Weekend placut!

Micul

iunie 2, 2012 @ 07:43

Reply

Offf, offf, mai, mai lapte condensat, ciocolata, cred ca n-ar mai gusta nimeni in afara de mine, in caz ca as face-o.
Sa ai weekend fain.

Cristina

iunie 2, 2012 @ 10:45

Reply

DAAA! Sigur vreau! Are crema din belsug…

Teobucatar

iunie 2, 2012 @ 11:54

Reply

Eu sunt mare fan rulade!Foarte buna cu crema de unt!

Any

iunie 2, 2012 @ 13:10

Reply

Si mie imi plac ruladele dulci si sarate, cu siguranta ca si a ta e gustoasa!

Paradis

iunie 2, 2012 @ 14:35

Reply

Arata tare bine si crema asta am făcut-o si eu la torturi.Un weekend frumos!

Antonina

iunie 2, 2012 @ 22:11

Reply

wow, deci tu ai avut rabdare s-o lasi la racit peste noapte? E grozava crema asta, mergea ea si 100% turnata acolo, nu-i asa? 😉 da ai vrut tu s-o savurezi asa pe indelete fara coca! hai zi, zi serios 😉

hapleablog

iunie 3, 2012 @ 07:37

Reply

Recunosc, noaptea a trecut foarte greu 😀

Bucate_apetisante

iunie 3, 2012 @ 07:49

Reply

Imi plac ruladele, blatul acela fin,pufos as putea sa mananc asa ceva la nesfarsit iar crema cu lapte condensat trebuie sa fi fost foarte aromata.

Ps.Astept si alte retete cu lapte condesat.

Cristina

iunie 3, 2012 @ 12:07

Reply

Daca iti face placere, poti ridica premiul de la mine…

hapleablog

iunie 3, 2012 @ 18:00

Reply

Multumesc frumos pt premiu!

maria mihalache

iunie 3, 2012 @ 15:46

Reply

Imi place ca e plina cu crema.
Zi minunata!

Mare Maria

iunie 3, 2012 @ 16:13

Reply

O rulada foarte reusita si o crema…..yammy,yammy:)!!!O duminica frumoasa!

AliceKitchenette

iunie 3, 2012 @ 16:15

Reply

Ador prajiturile cu lapte condensat iar dulce pregatit arata tare delicios 😉

zilahi adela

iunie 3, 2012 @ 19:11

Reply

Da imi place cum arata!! La maaaxim! O saptamana faina!

DiaMar bucataria galbena

iunie 4, 2012 @ 11:51

Reply

O rulada care imi place tare mult.
O zi buna!

Sara & Miki

iunie 4, 2012 @ 18:27

Reply

Imi place ideea de crema. Nu am mancat asa ca o retin. Pup!

Mimmi

iunie 5, 2012 @ 09:06

Reply

Tare gustoasa mai trebuie sa fie rulada asta,arata tare bine !
O zi frumoasa!

Magda Adina

iunie 5, 2012 @ 09:57

Reply

Ce fain ti-a iesit rulada !!! As papa si eu cateva feliute , dar sunt sigura ca s-a dus !!! 🙂

Roxana

iunie 12, 2012 @ 18:51

Reply

Yamiii!!Chiar imi place

Alexandrina

august 15, 2013 @ 07:05

Reply

Un deliciu! Felicitari!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020