PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA SI CREMA CARAMEL

prajitura cu foi de napolitana 10

O prajitura pe care am vrut sa o facem de multa vreme. Iata ca i-a venit randul. Este simplu de executat, dar se si mananca repede.

Ce iti trebuie (poza 1):
– 3 foi de naploitana
Pentru crema:
– 200 gr unt
– 5 galbenusuri
– 100 grame zahar pudra
– 1 cana zahar tos
-nuci (am folosit si nuci macinate si nuci tocate marunt)

Plan de lucru:
– punem intr-un bol untul lasat la temperatura camerei peste care adugam zaharul pudra (poza 2). Mixam la viteza mica, pana devine o crema, apoi adaugam pe rand cate un galbenus (poza 3), mixand in continuu (poza 4).
-Separat topim zaharul tos (poza 5). Cand este dizolvat complet adaugam cate o lingura din amestecul de unt (poza 6) si incorporam usor.Daca este necesar, mai luam din cand in cand de pe foc.In final am obtinut crema (poza 7). Luam de pe foc si adaugam nucile (poza 8 ).
– Intindem crema cat este fierbinte jumatate din compozitie peste prima foaie de napolitana, iar restul peste cea de-a doua, apoi adaugam a treia foaie.
– Prajitura se lasa la racit 8 ore, cu o greutate deasupra, pentru ca trebuie presata bine.
– Savurati! (pozele 9 si 10)

Timp de preparare: 30 minute
Pret :15 lei (depinde de locul de unde cumparati ingedientele si de inflatie)


19 Comments
incaunipocrit

ianuarie 25, 2012 @ 20:50

Reply

Reblogged this on Basil Wheel.

zilahi adela

ianuarie 25, 2012 @ 20:51

Reply

Na asta da!!! Imi place tare mult!! Nu am mai mancat de foarte multa vreme! 🙂

Retete Traditionale

ianuarie 25, 2012 @ 21:04

Reply

Arata delicios

Sara & Miki

ianuarie 26, 2012 @ 08:39

Reply

Am fost gand in gand cu caramelul si napolitanele. Stiu ce bune sunt si cum se topesc in gura. Pup!

Miha

ianuarie 26, 2012 @ 17:39

Reply

Ce buuun! 😉

Alice

ianuarie 26, 2012 @ 19:17

Reply

wow ce minunatie ai facut!

Simona

ianuarie 26, 2012 @ 20:06

Reply

Ce bune sunt! Imi place tare cum ti-a iesit! Mama face niste foi d-astea cu tot felul de creme, eu n-am facut pana acum.. ca doar na.. sa traiasca mama! :))

anamarya

ianuarie 28, 2012 @ 13:26

Reply

daka te rog imi spui ku ce altceva as putea inlokui nucile pt crema….:)

hapleablog

ianuarie 28, 2012 @ 14:13

Reply

Desigur 🙂 Nucile se pot inlocui cu alune de padure sau migdale

Andreea J

ianuarie 27, 2012 @ 00:34

Reply

Te invit la concurs! 🙂 http://andreeachinesefood.blogspot.com/2012/01/concurs-delicios-cu-sugarspicero.html
Pup cu drag!

DiaMar bucataria galbena

ianuarie 27, 2012 @ 06:05

Reply

Bune,buuuuuuuuuune.

anamarya

ianuarie 28, 2012 @ 13:14

Reply

este tare buna prajitura asta ;)dar nucile se pot inlokui cu altceva?

TeoBucatar

ianuarie 28, 2012 @ 17:46

Reply

Am mancat nu demult dar 2-3 bucati ar metge de minune!Sunt excelente si binevenite oricand!

bobita1957

ianuarie 7, 2013 @ 19:04

Reply

daaaaaaaa…. si mie imi place aceasta prajitura, in foi de napolitana

Natalia

ianuarie 26, 2013 @ 08:14

Reply

arata foarte bine

ghiocel07

mai 16, 2013 @ 18:54

Reply

Bun, bun, bun…..

coco

august 26, 2016 @ 15:20

Reply

chiar multi ani de cand nu am mancat asa ceva 🙂

hapleablog

septembrie 18, 2016 @ 10:35

Reply

E delicioasa!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020