PRAJITURA CU CAISE

Nu ocoliti caisele, mai ales cand vine vorba de prajituri.

Ce iti trebuie pentru o tava(poza 1):
– 6 oua
– 220 gr faina
– 200 gr zahar tos
– 60 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– 1plic zahar vanilat (am folosit de Bourbon)
– 500 gr caise
– zahar pudra pt decor (presarat deasupra)

Plan de lucru:
– separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma (poza 2),  apoi adaugam treptat 150 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” (poza 3).
– intr-un alt bol turnam restul de zahar tos peste galbenusuri, adaugam zaharul vanilat (poza 4) si mixam pana obtinem o crema (poza 5).
– turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta (poza 6).
– adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu o paleta de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia (poza 7).
– intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, jumatatile de caise (spalate). Se pot folosi si caise din compot  (poza 8 ).
– bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste – poza 9
– pofta buna! (pozele 10si 11)

Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 10 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


15 Comments
prajituricisialtedulciuri

iulie 1, 2012 @ 14:51

Reply

Maine am si eu programata prajitura cu caise. A ta arata super!

TeoBucatar

iulie 1, 2012 @ 16:52

Reply

Buna idee,trecem la sectiunea caise:)Noua ne plac prajiturile astea!

Lia

iulie 1, 2012 @ 18:54

Reply

Nu ocolim caisele ,cum am putea .:)
Si mama ,mama ce galbenusuri colorate ai avut .
Am crezut prima data ,cand am vazut pozele , ca ai pus caise si in aluat .:)

Haplea

iulie 1, 2012 @ 19:16

Reply

Trebuie sa recunosc: am folosit oua de tara.Se vede clar diferenta, nu?

Poliana

iulie 2, 2012 @ 10:32

Reply

Nunu, imposibil de ocolit, parca se agata scai de mine 😛 Asa cum au facut si cand am intrat la tine pe blog, si mi-a sarit in ochi prajiturica asta! Super buna!

DiaMar bucataria galbena

iulie 2, 2012 @ 12:03

Reply

O prajitura minunata si parfumata.Ador caisele.O zi buna!

Dana

iulie 2, 2012 @ 12:27

Reply

Wow, ce-mi place asa cu bucati mari de fructe…yum!!

Any

iulie 2, 2012 @ 15:49

Reply

Ceva asemanator am facut si eu sambata, cu smochine. Asa ca pot spune ca e delicioasa praji asta!!!!!

The Wandering Oltean

iulie 3, 2012 @ 03:08

Reply

Imi place mult de tot prajitura asta. Delicioasa a iesit!

Dorina

iulie 3, 2012 @ 04:53

Reply

O prajitura atat de simpla si atat de buna . O ador !

Alicekitchenette

iulie 3, 2012 @ 09:15

Reply

Ce pufosenie la care eu chiar nu-i pot apune nu. Mmmmm are si caise ..un deliciu yummy yummy!

Simona

iulie 3, 2012 @ 10:43

Reply

Vai ce pufoasa este!! Pana apuc s-o pregatesc.. fur o portie!

Mare Maria

iulie 3, 2012 @ 14:35

Reply

Delicioasa prajitura! Chiar azi am pregatit si eu o prajitura cu caise.

Elisabeta

august 1, 2015 @ 10:45

Reply

Ieri am încercat si eu prajitura dvs cu caise,doar ca eu am pus puersici.Nu am cuvinte sa descriu ce succes a avut la toata familia!A trebuit sa o tai calda ,si „lacustele”mele au mai lasat doar o fasie in tava.Asa ca v-a trebui se repet „operatia”!
Mulțumesc inca o data ptr reteta!

hapleablog

august 16, 2015 @ 17:22

Reply

Cu drag!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020