Nu ocoliti caisele, mai ales cand vine vorba de prajituri.
Ce iti trebuie pentru o tava(poza 1):
– 6 oua
– 220 gr faina
– 200 gr zahar tos
– 60 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– 1plic zahar vanilat (am folosit de Bourbon)
– 500 gr caise
– zahar pudra pt decor (presarat deasupra)
Plan de lucru:
– separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma (poza 2), apoi adaugam treptat 150 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” (poza 3).
– intr-un alt bol turnam restul de zahar tos peste galbenusuri, adaugam zaharul vanilat (poza 4) si mixam pana obtinem o crema (poza 5).
– turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta (poza 6).
– adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu o paleta de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia (poza 7).
– intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, jumatatile de caise (spalate). Se pot folosi si caise din compot (poza 8 ).
– bagam la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste – poza 9
– pofta buna! (pozele 10si 11)
Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 10 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
prajituricisialtedulciuri
iulie 1, 2012 @ 14:51
Maine am si eu programata prajitura cu caise. A ta arata super!
TeoBucatar
iulie 1, 2012 @ 16:52
Buna idee,trecem la sectiunea caise:)Noua ne plac prajiturile astea!
Lia
iulie 1, 2012 @ 18:54
Nu ocolim caisele ,cum am putea .:)
Si mama ,mama ce galbenusuri colorate ai avut .
Am crezut prima data ,cand am vazut pozele , ca ai pus caise si in aluat .:)
Haplea
iulie 1, 2012 @ 19:16
Trebuie sa recunosc: am folosit oua de tara.Se vede clar diferenta, nu?
Poliana
iulie 2, 2012 @ 10:32
Nunu, imposibil de ocolit, parca se agata scai de mine 😛 Asa cum au facut si cand am intrat la tine pe blog, si mi-a sarit in ochi prajiturica asta! Super buna!
DiaMar bucataria galbena
iulie 2, 2012 @ 12:03
O prajitura minunata si parfumata.Ador caisele.O zi buna!
Dana
iulie 2, 2012 @ 12:27
Wow, ce-mi place asa cu bucati mari de fructe…yum!!
Any
iulie 2, 2012 @ 15:49
Ceva asemanator am facut si eu sambata, cu smochine. Asa ca pot spune ca e delicioasa praji asta!!!!!
The Wandering Oltean
iulie 3, 2012 @ 03:08
Imi place mult de tot prajitura asta. Delicioasa a iesit!
Dorina
iulie 3, 2012 @ 04:53
O prajitura atat de simpla si atat de buna . O ador !
Alicekitchenette
iulie 3, 2012 @ 09:15
Ce pufosenie la care eu chiar nu-i pot apune nu. Mmmmm are si caise ..un deliciu yummy yummy!
Simona
iulie 3, 2012 @ 10:43
Vai ce pufoasa este!! Pana apuc s-o pregatesc.. fur o portie!
Mare Maria
iulie 3, 2012 @ 14:35
Delicioasa prajitura! Chiar azi am pregatit si eu o prajitura cu caise.
Elisabeta
august 1, 2015 @ 10:45
Ieri am încercat si eu prajitura dvs cu caise,doar ca eu am pus puersici.Nu am cuvinte sa descriu ce succes a avut la toata familia!A trebuit sa o tai calda ,si „lacustele”mele au mai lasat doar o fasie in tava.Asa ca v-a trebui se repet „operatia”!
Mulțumesc inca o data ptr reteta!
hapleablog
august 16, 2015 @ 17:22
Cu drag!