Era un antrenor pe nume Viorel Hizo,
Pe vremuri, în vogă la Rapid
Își dorea să joace cu Real Madrid
Ca să mănânce pizza cu chorizo.
Ingrediente pentru blat (tava diametru 32 cm)
- 220 gr faina
- 150 ml apă
- jumătate pliculet drojdie uscata
- 15 ml ulei de masline
- oregano uscat
- putin zahar
- sare
Pentru topping
- salam chorizo
- mozzarella
- sos de rosii mai concentrate
- cascaval
PLAN DE LUCRU pizza cu salam chorizo
- Fac pizza in casa macar o data pe saptamana. Preferata mea este pizza quattro formaggi, cu gorgonzola, parmezan, mozzarella si cascaval, dar, dupa o vacanta in Spania, am spus sa incerc si un topping cu chorizo.
- Primul pas pentru orice pizza de casa este prepararea blatului. Un blat care se face foarte usor si care iese de vis: pufos, gustos… delicios.
- Punem faina intr-un bol (ar fi ideal sa folositi un bol de inox). Presaram drojdia, iar, peste ea, putin zahar. Zaharul o va hrani si aluatul va creste.
- Presaram si sarea, plus oregano uscat. Nu am dar cantitati pentru ca fiecare e liber sa „regleze” proportiile condimentelor dupa propriul gust. Turnam si uleiul de masline. Amestecam ingredientele din bol cu o lingura sau cu mana.
- Turnam apoi apa calduta treptat. In functie de faina folosita, aluatul va absorbi o cantitate diferita de lichid in timp ce il framantam. Lucram la el pana cand obtinem o coca moale, elastica, nelipicioasa. O lasam la dospit in mediu cald macar o jumatate de ora. Ar trebui sa isi dubleze volumul.
- In timp ce creste aluatul, prelucram ingredientele pentru topping: feliem subtire salamul chorizo, feliem mozzarella si dam cascavalul prin razatoare.
- Lasam sa cada pe mijlocul tavii cateva picaturi de ulei. Le intindem pe toata suprafata tavii cu ajutorul aluatului, pe care il intindem apoi intr-o foaie subtire.
- Ungem blatul cu sos de rosii, apoi plasam feliile de chorizo si de mozzarella.
Presaram cascavalul.
- Lasam 12 minute in cuptorul incalzit la 215 grade.
- Pofta buna la pizza cu salam chorizo.