O idee simplă pentru-a manca bine:
Paste cu roșii proaspete și cu măsline.
INGREDIENTE
- 500 gr paste (am folosit spaghete integrale)
- 1 kg rosii decojite si tocate marunt
- 2 cepe medii tocate marunt
- 300 gr masline verzi tocate (am folosit masline umplute cu usturoi)
- 4-5 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
- sare, piper
- ulei de masline
PLAN DE LUCRU paste cu rosii
- punem pastele in apa clocotita, in care am presarat in prealabil un praf de sare. Le lasam la fiert 10 minute (sau cat scrie pe cutie). Scurgem bine pastele fierte.
- Preparam sosul de rosii: calim ceapa tocata marunt in ulei de masline.
Cand devine translucida, adaugam rosiile si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam usturoiul strivit si tocat marunt. Presaram sare si piper, adaugam si maslinele, lasam la fiert aproximativ 20 minute (trebuie sa mai scada)
- Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam si frunzele de busuioc
- Adaugam pastele peste sosul de rosii amestecam, la foc scazut.
- pofta buna la paste cu rosii!
Măslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducând un plus de savoare multor mâncăruri, salate şi gustări de vară. Măslinul, pe numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria şi din zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde era cultivat chiar şi cu 5000 de ani în urmă, a scris ziarulring.ro, care a enumerat beneficii ale consumului de masline verzi: lupta impotriva colesterolului, scade tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitari, lupta impotriva radicalilor liberi, sprijina sanatatea sistemul cardiovascular, ajuta la menajarea alergiilor, scade inflamatia cronica, ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a parului, mentine sistemul digestiv sanatos.
Simona
iunie 12, 2015 @ 14:37
Delicios cred ca a fost!!!
Robert
iunie 15, 2015 @ 12:04
Bună, rapidă și sănătoasă! Ce să-ți mai dorești? 🙂