OREZ CHINEZESC

orez chinezesc 9

Când merg la restaurantul chinezesc, îmi place să comand ca și garnitură orezul cu șuncă și ou. Am încercat să fabric și eu așa ceva acasă. Nu a ieșit chiar ca cel pregătit de bucătarul chinez, dar pe-aproape. Vi-l recomand.

Ce îţi trebuie pentru 4  porții (poza1):
– o cană de orez prefiert
– 300 gr de șuncă presată
– 2 ouă
– chili, sare, piper
– ulei de măsline

Plan de lucru:
– punem orezul la fiert în trei căni de apă cu sare și puțin ulei (poza 2) și îl lăsăm la foc redus până scade (poza 3)
– între timp, punem șunca la călit în ulei de măsline (poza 4)
– după 2-3 minute adăugăm orezul (poza 5). Condimentăm.
– batem ouăle (poza 6) și le vărsăm treptat în tigaie, amestecând energic, ca să se formeze ”zdrențele” (pozele 7 și 8 )
– poftă bună! (poza 9)

Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1,5 lei/ porție


4 Comments
gabriela gosgodina

octombrie 10, 2010 @ 10:41

Reply

interesanta reteta ta ,chiar azi am sa prepar orezul tau!sper sa-mi iasa bine!ps.multumesc de vizita si te mai astept!o zi buna!

hapleablog

octombrie 10, 2010 @ 11:31

Reply

Spor la gatit.Sa imi spui cum ti-a iesit.

oanab

aprilie 4, 2011 @ 15:42

Reply

Si eu sunt innebunita dupa orezul chinezesc. Am gasit aici o reteta super.
Am incercat sa fac si eu odata, dar cred ca 2 oua sunt multe.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-egg-fried-rice

Catalina Dragan

decembrie 30, 2012 @ 11:54

Reply

immmm iamiii

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020