Zmeura este supranumita fructul tineretii vesnice. Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante.
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
Pentru blat
– 3 oua
– 90 ml de lapte
– 75 gr de unt
– 150 gr ciocolata
– 200 gr de zahar
-120 gr de faina
– 1 plic de praf de copt
– 100 gr zmeura
Pentru sirop de zmeura
– 300 gr zmeura
– 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
– preparam blatul. Topim ciocolata si untul pe baie de apa (pozele 2 si 3).
– frecam ouale cu zaharul (poza 4), iar apoi le amestecam cu laptele (poza 5) si cu ciocolata topita (poza 6).
– punem praful de copt in faina apoi adaugăm treptat in compozitia obtinuta (poza 7). Turnam blatul intr-o forma rotunda (diametru 30 cm), unsa cu unt. Adaugam zmeura (poza 8 ).
– Lasam la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 minute) (poza 9)
– Intre timp preparam siropul de zmeura: punem zmeura cu zahar pe foc si lasam sa fiarba macar cinci minute (pozele 10 si 11).
– Intindem acest topping peste blat si servim (poza 12)
– pofta buna!
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Angi
iunie 21, 2012 @ 18:48
wooow…si negresa si zmeura, combinatia ideala intre dulce si acrisor! o seara faina!
Roxana
iunie 21, 2012 @ 19:18
Delicioasa si aromata!
Adina
iunie 21, 2012 @ 19:42
Like !!!!!!!!!!!!!:)
Doua bucatele ,va rog !
Paradis
iunie 21, 2012 @ 20:26
Auleouuu dar o felie ciocalatoasa cu zmeura,nu voi refuza niciodata in viata mea.I like it!Atragatoare!
Alina–Explora Cuisine
iunie 21, 2012 @ 21:29
Super bun orice e cu zmeura, pot manca in cantitati industriale :)…eu vizitez de multe ori blogul tau dar nu am lasat commenturi pana acum, dar le meriti din plin, ca ai niste retete frumoase si foarte bine explicate!
Alina Rhapsody
iunie 22, 2012 @ 04:47
Ce nebunie delicioasa! Imi place tare mult 🙂
Top Cuisine avec Lavi
iunie 22, 2012 @ 04:52
O combinatie excelenta! Arata foarte bine!
Antonina
iunie 22, 2012 @ 05:45
Delicioasa treaba cu zmeuricile alea! Imi place!
coco
iunie 22, 2012 @ 07:24
cred ca este minunata !iubesc zmeuricile !
AliceKitchenette
iunie 22, 2012 @ 14:41
preferata mea deci nu am cum sa te refuz ;))
janet
iunie 22, 2012 @ 15:33
Ador tot ce este cu zmeura,mi se pare cel mai parfumat dintre fructele de padure!
O zi minunata!
O Craita in bucatarie
iunie 22, 2012 @ 18:59
Vai mor dupa negrese si a ta are si zmeura, deci nu poate fi decat extraordinar de incantatoare pt pupilele gustative!!!
Simona
iunie 23, 2012 @ 08:50
Mmm… delicioasa trebuie sa fie! Am salvat reteta!
maria mihalache
iunie 24, 2012 @ 15:28
Ador zmeura atat ca atare cat si in prajituri.
deeutza
iulie 4, 2012 @ 11:29
suna bine.inca nu am facut-o dar la ce ingrediente delicioase are,nu cred ca e rea.