NEGRESA CU ZMEURA


Zmeura este supranumita fructul tineretii vesnice. Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante.

Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)

Pentru blat
– 3 oua
– 90 ml de lapte
– 75 gr de unt
– 150 gr ciocolata
– 200 gr de zahar
-120 gr de faina
– 1 plic de praf de copt
– 100 gr zmeura

Pentru sirop de zmeura
– 300 gr zmeura
– 3 linguri de zahar

Plan de lucru:
– preparam blatul. Topim ciocolata si untul pe baie de apa (pozele 2 si 3).
– frecam ouale cu zaharul (poza 4), iar apoi le amestecam cu laptele (poza 5) si cu ciocolata topita (poza 6).
– punem praful de copt in faina apoi adaugăm treptat in compozitia obtinuta (poza 7). Turnam blatul intr-o forma rotunda (diametru 30 cm), unsa cu unt. Adaugam zmeura (poza 8 ).
– Lasam la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 minute) (poza 9)
– Intre timp preparam siropul de zmeura: punem zmeura cu zahar pe foc si lasam sa fiarba macar cinci minute (pozele 10 si 11).
– Intindem acest topping peste blat si servim (poza 12)
– pofta buna!

Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Angi

iunie 21, 2012 @ 18:48

Reply

wooow…si negresa si zmeura, combinatia ideala intre dulce si acrisor! o seara faina!

Roxana

iunie 21, 2012 @ 19:18

Reply

Delicioasa si aromata!

Adina

iunie 21, 2012 @ 19:42

Reply

Like !!!!!!!!!!!!!:)
Doua bucatele ,va rog !

Paradis

iunie 21, 2012 @ 20:26

Reply

Auleouuu dar o felie ciocalatoasa cu zmeura,nu voi refuza niciodata in viata mea.I like it!Atragatoare!

Alina–Explora Cuisine

iunie 21, 2012 @ 21:29

Reply

Super bun orice e cu zmeura, pot manca in cantitati industriale :)…eu vizitez de multe ori blogul tau dar nu am lasat commenturi pana acum, dar le meriti din plin, ca ai niste retete frumoase si foarte bine explicate!

Alina Rhapsody

iunie 22, 2012 @ 04:47

Reply

Ce nebunie delicioasa! Imi place tare mult 🙂

Top Cuisine avec Lavi

iunie 22, 2012 @ 04:52

Reply

O combinatie excelenta! Arata foarte bine!

Antonina

iunie 22, 2012 @ 05:45

Reply

Delicioasa treaba cu zmeuricile alea! Imi place!

coco

iunie 22, 2012 @ 07:24

Reply

cred ca este minunata !iubesc zmeuricile !

AliceKitchenette

iunie 22, 2012 @ 14:41

Reply

preferata mea deci nu am cum sa te refuz ;))

janet

iunie 22, 2012 @ 15:33

Reply

Ador tot ce este cu zmeura,mi se pare cel mai parfumat dintre fructele de padure!
O zi minunata!

O Craita in bucatarie

iunie 22, 2012 @ 18:59

Reply

Vai mor dupa negrese si a ta are si zmeura, deci nu poate fi decat extraordinar de incantatoare pt pupilele gustative!!!

Simona

iunie 23, 2012 @ 08:50

Reply

Mmm… delicioasa trebuie sa fie! Am salvat reteta!

maria mihalache

iunie 24, 2012 @ 15:28

Reply

Ador zmeura atat ca atare cat si in prajituri.

deeutza

iulie 4, 2012 @ 11:29

Reply

suna bine.inca nu am facut-o dar la ce ingrediente delicioase are,nu cred ca e rea.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020