FILE DE SOMON LA CUPTOR A LA JAMIE OLIVER

Pestele nu este in lista noastra de preferinte, insa somonul este exceptia de la regula. Am vazut aceasta reteta facuta de Jamie Oliver. El mai pune si rondele de masline intre bucatile de somon.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 2 buc file de somon (800 grame)
– 2 lamai
-1 legatura patrunjel
– sare, piper, ulei de masline

Plan de lucru:
– Curatam fileurile de solzi (daca au), le spalam, le condimentam dupa gust (sare, piper).
– Stropim cu ulei un vas termorezistent, apoi adaugam primul file de somon. Presaram coaja de la jumatate de lamaie, pe care apoi o stoarcem (poza 2). Presaram patrunjel tocat nu foarte marunt (poza 3).
– Adaugam si cealalta bucata de somon, plusand cu patrunjel, zeama de lamaie si felii de lamaie taiate rondele (poza 4).
– Lasam la cuptor aproximativ 30 minute. Apoi servim (poza 5).

Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 10/portie lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


10 Comments
incaunipocrit

martie 4, 2012 @ 17:30

Reply

Reblogged this on ATA MOTEK.

FLORY

martie 4, 2012 @ 18:28

Reply

Minunat somonul preparat asa!O seara buna!

Micul

martie 4, 2012 @ 18:29

Reply

Eu fac asemanator, dupa o reteta din good food, dar cu marar.E tare, tare bun si mi-ai facut pofta.
Seara faina.

Emily

martie 4, 2012 @ 19:49

Reply

super delicios 😉
seara frumoasa!

zilahi adela

martie 4, 2012 @ 20:27

Reply

Eu sunt fan peste , dar nu prea pregatesc ca la ai mei nu prea le place. Fac de multe ori doar pentru mine! 🙂 Imi place tare mult cum arata!

DiaMar bucataria galbena

martie 5, 2012 @ 06:29

Reply

Mie imi place mult pestele,asa ca servesc.Numai bine.

Simona

martie 5, 2012 @ 09:23

Reply

Trebuie neaparat incercata reteta!

Magda Adina

martie 5, 2012 @ 11:40

Reply

Ador pestele in orice combinatie !! 😉

Doinita Iacob

martie 16, 2012 @ 19:42

Reply

am preparat reteta,extraordinara!mersi!

Cristina

mai 13, 2012 @ 13:37

Reply

Foarte bun. Multumesc pentru reteta. As adauga doar ca ar fi bine sa aveti mai multe lamai la indemana pentru a stropi pestele cand il serviti (mie imi place cu multa lamaie).

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020