Pestele nu este in lista noastra de preferinte, insa somonul este exceptia de la regula. Am vazut aceasta reteta facuta de Jamie Oliver. El mai pune si rondele de masline intre bucatile de somon.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 2 buc file de somon (800 grame)
– 2 lamai
-1 legatura patrunjel
– sare, piper, ulei de masline
Plan de lucru:
– Curatam fileurile de solzi (daca au), le spalam, le condimentam dupa gust (sare, piper).
– Stropim cu ulei un vas termorezistent, apoi adaugam primul file de somon. Presaram coaja de la jumatate de lamaie, pe care apoi o stoarcem (poza 2). Presaram patrunjel tocat nu foarte marunt (poza 3).
– Adaugam si cealalta bucata de somon, plusand cu patrunjel, zeama de lamaie si felii de lamaie taiate rondele (poza 4).
– Lasam la cuptor aproximativ 30 minute. Apoi servim (poza 5).
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 10/portie lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
incaunipocrit
martie 4, 2012 @ 17:30
Reblogged this on ATA MOTEK.
FLORY
martie 4, 2012 @ 18:28
Minunat somonul preparat asa!O seara buna!
Micul
martie 4, 2012 @ 18:29
Eu fac asemanator, dupa o reteta din good food, dar cu marar.E tare, tare bun si mi-ai facut pofta.
Seara faina.
Emily
martie 4, 2012 @ 19:49
super delicios 😉
seara frumoasa!
zilahi adela
martie 4, 2012 @ 20:27
Eu sunt fan peste , dar nu prea pregatesc ca la ai mei nu prea le place. Fac de multe ori doar pentru mine! 🙂 Imi place tare mult cum arata!
DiaMar bucataria galbena
martie 5, 2012 @ 06:29
Mie imi place mult pestele,asa ca servesc.Numai bine.
Simona
martie 5, 2012 @ 09:23
Trebuie neaparat incercata reteta!
Magda Adina
martie 5, 2012 @ 11:40
Ador pestele in orice combinatie !! 😉
Doinita Iacob
martie 16, 2012 @ 19:42
am preparat reteta,extraordinara!mersi!
Cristina
mai 13, 2012 @ 13:37
Foarte bun. Multumesc pentru reteta. As adauga doar ca ar fi bine sa aveti mai multe lamai la indemana pentru a stropi pestele cand il serviti (mie imi place cu multa lamaie).