CLAFOUTIS CU CIRESE

Un Ratatouille de prin Lyon
În bucătărie a intrat
Cu cireșe dulci de vară a jonglat…
Voilà un clafoutis de bonton.

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 gr cirese
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 125 gr smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura unt (pt. uns tava)clafoutis cu cirese poza 1

PLAN DE LUCRU clafoutis cu cirese

  1. Scoatem samburii de la ciresele pe care le asezam pe toata suprafata vasului. Am folosit un vas de dimensiune 18×30 cm , uns cu unt. clafoutis cu cirese poza 2
  2. Punem intr-un bol ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat clafoutis cu cirese poza 3apoi mixam la viteza mare aproximativ minute, pana cand devin pufoase. clafoutis cu cirese poza 4
  3. Turnam treptat si laptele si smantana, mixam, apoi adaugam faina cernuta si mixam pana devine un aluat omogen.clafoutis cu cirese poza 5 Turnam acest aluat peste cirese. clafoutis cu cirese poza 6
  4. Lasam aproximativ 45 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste. clafoutis cu cirese poza 7Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zaharclafoutis cu cirese poza 8 si portionam (poza 9, 10, 11).clafoutis cu cirese poza 9clafoutis cu cirese poza 10
  5. Este un desert foarte bun mai ales in zilele calduroase de vara, un desert fin, simplu de facut, iar ciresele dau un gust aparte. Am mai facut si clafoutis cu visine (CLICK AICI pentru reteta), dar mi se pare mai buna combinatia cu cirese.clafoutis cu cirese
  6. Pofta mare la clafoutis cu cirese!* Această rețetă este inspirată din cartea „Vive la France! Cartea de bucate a Campionatului European de fotbal 2016”, de la  Librarie.net, un ghid foarte interesant culinar al orașelor care au găzduit meciuri la turneul final la care a participat și naționala României. Clafoutisul este caracteristic orașului Lyon.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010