În pădurea cu alune,
Au răsărit niște căpșune
Se oprește lumea-n drum:
„Și-a dat pădurea cu parfum!”.
INGREDIENTE
- 200 gr ciocolata dark
- 165 gr unt
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 165 gr zahar
- 3 linguri faina
- 1 praf de sare
- 250 ml smantana pentru frisca
- 200 gr capsuni
- nesquick pt presarat deasupra
PLAN DE LUCRU brownies cu frisca si capsune
Topim untul, apoi adaugam ciocolata marunt tocata. Luam de pe foc si amestecam pana cand ciocolata se dizolva complet

Lasam sa se raceasca un pic, timp in care mixam intr-un bol cele 3 oua si galbenusurile cu un praf de sare.

Turnam zaharul in doua runde, mixand pana cand ouale isi dubleaza volumul.

Adaugam ciocolata topita si omogenizam cu o spatula de silicon. Presaram faina cernuta, pentru a evita formarea cocoloaselor

Omogenizam tot cu ajutorul spatulei de silicon.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent acoperit cu foaie de copt (30×20 cm).
Coacem la cuptorul preincalzit 20-25 minute la 170 grade, pana cand prajitura formeaza o crusta deasupra si este usor moale la interior cand o scoatem din cuptor.

Trebuie sa lasam prajitura sa se raceasca complet, abia apoi o putem scoate din forma si portiona.
Mixam frisca, apoi punem un strat generos de frisca peste fiecare bucata de brownie.

Presaram nesquik si apoi asezam cu grija capsuna din varf


Pofta buna la brownies cu frisca si capsune!

Nu pot descrie in cuvinte desfatarea ….dimineata la cafea, sau fara cafea, la pranz, oricand, oriunde… Este moale, ciocolatoasa, iar frisca o face si mai cremoasa. „Capsuna de pe tort” desavarseste rasfatul culinar cu parfumul sau. Puteti incerca si Oreo brownies cake.
Olivia
mai 20, 2020 @ 16:11
Sunteti o sursa inepuizabila de inspiratie.Multumesc mult.
hapleablog
iunie 8, 2020 @ 10:37
Mulțumim! 🙂