briose turmentate poza final

BRIOSE TURMENTATE CU VISINE DIN VISINATA

Brioșe turmentate
Cu vișine din vișinată
Pe platou stau înșirate
Și râd cu lacrimi de o ciocolată.

Ce iti trebuie pentru 12 briose turmentate:

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 350 gr iaurt
  • 2 oua
  • un plic de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr ciocolata tocata marunt (am folosit ciocolata cu lapte si ciocolata alba)
  • visine din visinatabriose turmentate poza 1

Pentru glazura:

  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de unt

PLAN DE LUCRU briose turmentate:

  1. punem intr-un bol zaharul, ouale , iaurtul (poza 2).  briose turmentate poza 2Mixam. Treptat, adaugam si untul topit (poza 3). briose turmentate poza 3Mixam pana se omogenizeaza bine.
  2. Presaram faina amestecata cu praful de copt si mixam. briose turmentate poza 4Presaram si bucatelele de ciocolata. briose turmentate poza 5
    punem in fiecare forma de briose (am folosit si forme de mini-guguluf) compozitie pana la jumatatea formei. Adaugam visine din visinata (fara samburi) briose turmentate poza 6apoi acoperim cu restul de compozitie. briose turmentate poza 7 briose turmentate poza 8
  3. Lasam la cuptorul incins  la 180 grade 25-30 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii.briose turmentate poza 9
  4. Pentru glazura, punem pe foc intr-un ibric zaharul cu apa. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam si cacaua si mai lasam pe foc aproximativ 1 min. Luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se dizolva. Ornam dupa plac aceste briose turmentate cu visine din visinata. Turnam glazura, apoi  decoram cu fulgi de ciocolata alba.briose turmentate
  5. Sa faceti aceasta reteta de briose turmentate! Pofta buna!briose turmentate

2 Comments
OANA

iulie 26, 2016 @ 13:45

Reply

Super briose!

hapleablog

august 7, 2016 @ 11:17

Reply

Merci

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.409 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010