Când soarele mă cheamă la o bere
Accept întotdeauna cu plăcere
Nu uit să iau cu mine toate cele:
Cremă de plajă, ochelari de soare, sărățele…
INGREDIENTE
- 150 gr. faina
- 80 gr unt (am folosit specialitate de la Koliba)
- 100 gr cascaval (am folosit de la Koliba)
- 1 ou
- 50 gr telemea de vaca
- 2 linguri smantana
- 1 praf de sare
PLAN DE LUCRU saratele fragede
- adaugam cascavalul razuit, untul si oul peste faina.
- omogenizam si adaugam si smantana si praful de sare. Omogenizam pana obtinem un aluat nici foarte tare, dar nici foarte lipicios. Daca este mai moale, putem lasa aluatul in frigider pentru a se intari si a lucra mai usor cu el. Daca untul este rece atunci cand incepeti sa framantati si coca este una mai tare, se poate intinde aluatul direct.
- intindem astfel coca intr-o foaie de aproxmativ 5mm . Portionam cu cutitul saratelele in formele dorite. Eu am preferat forma dreptunghiuara a saratelelor clasice. Asezam saratelele pe o tava de cuptor tapetata cu foaia de copt. Lasam la cuptorul incis in prealabil la 180 grade pana se rumenesc, aproximativ 20 minute.
- Sunt absolut delicioase! Si merg de minune in aceasta perioada, atunci cand stam pe fotoliu si ne uitam la un meci de fotbal!Desigur merg foarte bine cu un pahar de bere! Rontaiala placuta!
- Pofta buna la saratele fragede Koliba!